Η φετινή παραγωγή προβλέπεται να κυμανθεί μεταξύ 40 και 42,5 εκατομμυρίων εκατόλιτρων — αριθμός που, παρά την αύξηση, παραμένει ελαφρώς κάτω από τον πενταετή μέσο όρο των 42,9 εκατομμυρίων εκατόλιτρων.
Η βελτίωση οφείλεται στις πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες του 2025, με θερμό και ξηρό καλοκαίρι που περιόρισε την εξάπλωση ασθενειών στα αμπέλια και επέτρεψε νωρίτερη έναρξη της συγκομιδής σε πολλές περιοχές.
Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη δυναμική ανάκαμψης περιλαμβάνουν τη Βουργουνδία, την Καμπανία και την κοιλάδα του Λίγηρα. Αντίθετα, το Μπορντό και το Λάγκεντοκ αναμένεται να κινηθούν πιο συγκρατημένα, λόγω των εκτεταμένων προγραμμάτων εκρίζωσης αμπελώνων.
Περισσότερα από 20.000 εκτάρια αμπελώνων έχουν εκριζωθεί από το 2024, στο πλαίσιο κυβερνητικού προγράμματος για τη μείωση της υπερπαραγωγής, καθώς η κατανάλωση κρασιού στη Γαλλία συνεχίζει να μειώνεται.
Η διάλυση αμπελώνων όμως έχει εγείρει ανησυχίες για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών, καθώς εκτάσεις που μένουν ακαλλιέργητες είναι πιο ευάλωτες — χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη φωτιά στην περιοχή της Aude.
Οι τρέχουσες εκτιμήσεις, που δημοσιεύθηκαν την 1η Αυγούστου, θα επικαιροποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν πιο ακριβή δεδομένα από την πορεία του τρύγου. Μέχρι τότε, οι οινοπαραγωγοί ελπίζουν ότι οι ευνοϊκές συνθήκες θα διατηρηθούν, ώστε να ανακτήσουν μέρος των απωλειών του 2024.