ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ RIOJA

Το Consejo Regulador Rioja, ο Οργανισμός που επιβλέπει τους κανονισμούς για τις Ονομασίες Προέλευσης των κρασιών στην περιοχή της Rioja, υιοθετεί νέα standard για την κατηγορία κρασιού. Η ονομασία άλλαξε από “Vino de Municipio” σε “Vino de Pueblo”αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει όσα αναγράφονται στην μπροστινή ετικέτα όπου αναγράφεται η ακριβής τοποθεσία προέλευσης των σταφυλιών.

Οι παραγωγοί στη Rioja επιτρέπεται να γράφουν την περιοχή τους στην ετικέτα του κρασιού από το 1998 και το χωριό ή την πόλη από το 1999. Το 2017, οι κανονισμοί ανανεώθηκαν για να δώσουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στα Vinos de Municipio και Vinos de Zona (υποπεριοχές της Rioja Alta, Rioja Alavesa και Rioja Oriental) στο μπουκάλι.

Η αλλαγή σημαίνει ότι τα 144 δήμοι των τριών υποπεριοχών της Rioja μπορούν τώρα να αναφέρονται στην ετικέτα του κρασιού. Αυτό έχει ως στόχο να προβληθεί καλύτερα το terroir, με έναν πιο ξεκάθαρο τρόπο. Ταυτόχρονα, λύνει μια μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ των οινοποιείων της ζώνης, τα οποία ήθελαν να προωθήσουν την ιδέα του terroir. Τα νέα τοπικά κρασιά “Vino de Pueblo” μπορούν να περιέχουν μέχρι και 15% σταφύλια ή κρασί από γειτονικό χωριό ή δήμο.

Ωστόσο, θα είναι επίσης δυνατό να αναφέρεται “viñedo en” και το όνομα του δήμου, αν το κρασί προέρχεται κατά 100% από έναν μόνο δήμο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτικό το οιοποιείο να βρίσκεται στην ίδια πόλη, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Η κατηγορία κρασιών από single vineyard αμπελοτόπια, που καθιερώθηκε το 2017, τα “vinedos singulares”, και τα vinos de zona δεν αλλάζουν.

Δείτε Επίσης
TORRES ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

“Ο κανονισμός που υιοθετήθηκε, ανταποκρίνεται στην απαίτηση των παραγωγών να τονίσουν την προέλευση των κρασιών και τον αμπελώνα. Δίνει στα οινοποιεία της Rioja καλύτερες ευκαιρίες να τονίσουν την μοναδικότητά τους,” δήλωσε το Consejo Regulador στην τοπική ισπανική εφημερίδα Nuevecuatrouno.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!