ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία, μία στις τρεις γυναίκες στη βιομηχανία του κρασιού υφίσταται παρενόχληση στον χώρο εργασίας. Τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Αγοράς Proof Insight δείχνουν ότι ο σεξισμός υπάρχει ακόμα παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την εξάλειψή του από τους εργασιακούς χώρους και το κρασί δεν μένει εκτός κάδρου. Η έρευνα διενεργήθηκε για την online πλατφόρμα Curious Vines, η οποία συγκεντρώνει γυναίκες που εργάζονται στο χώρο του κρασιού. Σχεδόν το 44% των γυναικών έχουν σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη βιομηχανία λόγω σεξισμού. Το 78% όσων απάντησαν στις ερωτήσεις της έρευνας, δήλωσαν ότι ο σεξισμός, η διάκριση λόγω φύλου και η προκατάληψη, είναι προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Περισσότερες από μία στις τρεις γυναίκες που εργάζονται στο χώρο του κρασιού έχουν υποστεί παρενόχληση στον χώρο εργασίας και αυτό το πρόβλημα φαίνεται ότι συναντάται συχνότερα στον τομέα της φιλοξενίας, δηλαδή σε εργαζόμενες σε ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα καταλύματα.

Η παρουσία λιγότερων γυναικών σε σχέση με τους άντρες σε διοικητικές θέσεις, η μισθολογική ανισότητα και οι συνθήκες εργασίας ήταν επίσης ανάμεσα στα κύρια προβλήματα που αναφέρθηκαν από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα. Περίπου το 76% πιστεύει ότι οι γυναίκες δεν αντιπροσωπεύονται ισάξια με τους άντρες σε θέσεις διοίκησης, ενώ οι μισές (54%) πιστεύουν ότι το γεγονός ότι οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες για την ίδια θέση και οι συνθήκες εργασίας αποτελούν πρόβλημα στη βιομηχανία του κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Queena Wong, ιδρύτρια της Curious Vines, δήλωσε κατά την παρουσίαση της έρευνας: “Ως μητέρα νεαρής κόρης, με εντυπωσίασε πραγματικά το γεγονός ότι το 50% των γυναικών ηλικίας 18-34 έχουν βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας. Αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.”
Συνολικά, διεξήχθησαν 726 συνεντεύξεις. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων ήταν γυναίκες ηλικίας 25-44 ετών. Οι περισσότερες εργάζονται στο χώρο του κρασιού τουλάχιστον για δέκα χρόνια.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!