ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Ισχυρές βάσεις αποκτά πλέον η διείσδυση των ελληνικών κρασιών στον Καναδά, ως αποτέλεσμα των στοχευμένων προγραμμάτων που υλοποιεί η ΕΔΟΑΟ στην Καναδική αγορά με την στήριξη των πρεσβευτικών και προξενικών αρχών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη 24 Οκτωβρίου το μονοπώλιο του Καναδά LCBO, ο μεγαλύτερος  εισαγωγέας οινοπνευματωδών παγκοσμίως, με κύκλο εργασιών 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, εγκαινιάζει στην Mississauga (Οντάριο) το δεύτερο κατάστημα για ελληνικά κρασιά με την ονομασία Destination Collection Greece. Το πρώτο κατάστημα βρίσκεται στο Danford στο Τορόντο.

Στη θετική αυτή εξέλιξη, όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Κώστας Ευσταθίου, συνέβαλε καθοριστικά, πέραν των προγραμμάτων, η περσινή επίσκεψη των κορυφαίων στελεχών του LCBO στη χώρα μας για μια γνωριμία με το ελληνικό κρασί στους τόπους παραγωγής του (Νεμέα, Σαντορίνη, Νάουσα, Αττική, Αρκαδία κλπ). Πρόσθεσε επίσης ότι η επίσκεψη, έγινε με την συνεργασία της ΕΔΟΑΟ και του Enterprise Greece και την πολύτιμη βοήθεια του γενικού συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας κ. Διον. Πρωτόπαπα, οδήγησε σε αύξηση κατά 150% των εξαγωγών σε αξία στο πρώτο πεντάμηνο του έτους.

Με αφορμή τα εγκαίνια του καταστήματος του LCBO , η ΕΔΟΑΟ διοργανώνει την ίδια μέρα walk around tasting στο Τορόντο με την συμμετοχή 30 ελληνικών οινοποιείων.

Η συλλογή LCBO Destination είναι μια επιλογή exclusive προϊόντων από όλο τον κόσμο και οι συλλογές κατατάσσονται ανά χώρα, περιοχές και στυλ, και η επιλογές ανανεώνονται τακτικά. Σήμερα περιλαμβάνουν προϊόντα από: Καλιφόρνια, Κεντρική Ευρώπη, Ανατολική Ασία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, τα οποία διατίθενται από φυσικά καταστήματα και on-line.

Το Destination Collection Greece στη Mississauga θα έχει  116 ελληνικά προϊόντα. Γενικά, τα καταστήματα λιανικής πώλησης της LCBO και η ιστοσελίδα LCBO.com διαθέτουν πάνω από 200 ελληνικά προϊόντα αλλά και πληροφορίες για τα κρασιά, τις ποικιλίες και τις οινικές ζώνες. 

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στον Καναδά στα τέλη του 20ου αιώνα  και κατάφερε να αναγνωριστεί  ως ένας σοβαρός παίκτης στον κόσμο του κρασιού, από εκεί που ήταν γνωστή κυρίως για την παραγωγή κρασιών χαμηλής τιμής και μεγάλου όγκου.

Δείτε Επίσης
ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟ CHABLIS

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το LCBO, πολλοί Έλληνες οινοποιοί έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση για την ποιότητα των κρασιών τους, τις εξαιρετικές γνώσεις τους στην αμπελουργία και τις μοναδικές ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούν.

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!