ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 50 GGW, ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

 Η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και απονομής των βραβείων έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

 Από τις 5 έως τις 8 Μαΐου οι διεθνούς κύρους κριτές που αποτελούν την επιτροπή αξιολόγησης του φετινού διαγωνισμού δοκίμασαν συνολικά 460 κρασιά προερχόμενα από  156 οινοποιεία. Το τελικό στάδιο του 50 Great Greek Wines έγινε στην ιστορική κάναβα του Αγ. Ιωσήφ του Selene Restaurant and Antique Wine Caves, όπου οι έξι κριτές χωρισμένοι σε δύο πάνελ κατέληξαν στην τελική κατάταξη. Συμμετείχαν σπουδαίες προσωπικότητες με παγκόσμια εμβέλεια στον χώρο του κρασιού: Ο Μark Andrew MW (συνιδρυτής Noble Rot Magazine & Restaurants), η Lenka Sedlackova MW (Senior brand manager Bancroft), ο Wojciech Bońkowski (Wine Writer), η Caro Maurer MW (Δημοσιογράφος και εκπαιδευτής), ο Demetri Walters MW (Wine Consultant) και ο  Stephan Neumann MS.

O Γιάννης Καρακάσης και οι κριτές κατά τη διάρκεια των τυφλών δοκιμών.

Ο ιδρυτής του 50 Great Greek Wines, Γιάννης Καρακάσης MW μετά τη λήξη της διαδικασίας δήλωσε: «Σκοπός μας μαζί με τον Γρηγόρη Μιχαήλο (Development manager) είναι να αναδείξουμε τις μοναδικές ιστορίες που έχει το ελληνικό κρασί μέσα από μία λίστα από 50 φανταστικά κρασιά και να τα ταξιδέψουμε όπως κάναμε και στο πρώτο 50 GGW σε όλο τον κόσμο. Με δεδομένο τον υψηλό ανταγωνισμό είναι μεγάλο κατόρθωμα για όσα κρασιά βρεθούν μέσα στην πενηντάδα ανεξαρτήτως θέσης. Για αυτό και το φετινό μας μήνυμα είναι το “Greatness is not a number”. Συγχαρητήρια σε όλα τα οινοποιεία που συμμετείχαν γιατί το να διαγωνίζεσαι δεν είναι μόνο η μέτρηση της ποιότητας ή της εμπορικής απήχησης, είναι κυρίως η συμμετοχή και ύπαρξη φωνής στην συζήτηση για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού».

O χώρος των δοκιμών στο Selene Restaurant.

Ο Mark Andrew Mw στάθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα των κόκκινων κρασιών που δοκιμάστηκαν: «Πίστευα ότι οι λευκοί οίνοι θα είχαν προβάδισμα από τα κόκκινα αλλά στην πραγματικότητα αυτό ήταν λιγότερο έντονο κάτι που δείχνει την πρόοδο και στα κόκκινα κρασιά. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ελληνικό κρασί και τα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά, η ποιότητα ανεβαίνει με κάθε τρύγο και είναι οι γηγενείς ποικιλίες που δείχνουν το δρόμο».

Οι καινοτόμες ιδέες και οι πειστικές σύγχρονες ρετσίνες τράβηξαν το ενδιαφέρον του Wojciech Bońkowski  που σημείωσε: «Καθώς ο κόσμος σημειώνει όλο και περισσότερο τις ιστορίες του ελληνικού κρασιού, οι παραγωγοί είναι πιο έτοιμοι και πιο ικανοί από ποτέ να συμμετάσχουν στη συζήτηση».

Δείτε Επίσης
ΕΦΥΓΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Ο Demetri Walters MW στάθηκε  στην εξαιρετική οργάνωση, τη γενναιόδωρη φιλοξενία, την καλή θέληση και τη ζωηρή αίσθηση του χιούμορ καθ’ όλη τη διάρκεια του 50GGW και όπως είπε εκτίμησε την αυθεντικότητα της διαδικασίας. «Πόσοι διαγωνισμοί κρασιού (αν και εδώ δεν έχουμε μόνο έναν διαγωνισμό) έχουν σκοπό να κάνουν πρωταθλητισμό, να γιορτάσουν και να βελτιστοποιήσουν τον σκοπό της πατρίδας τους; Κανένας δεν το κάνει καλύτερα από το 50 Great Greek Wines. Αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική περίοδος για να συνδεθείς με το ελληνικό κρασί. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο υψηλών προδιαγραφών ούτε είχε να επιδείξει τόση οινοποιητική δεξιοτεχνία».g

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!