ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ DRONES ΣΤΟ BORDEAUX

 

Ο ουρανός του Bordeaux φωτίστηκε με φιάλες και ποτήρια του κρασιού να κρέμονται πάνω από τα σπίτια της πόλης.
Το Φεστιβάλ Κρασιού του Bordeaux 2023 έγινε αφορμή για ένα μοναδικό μπαλέτο από drones προκαλώντας την έκπληξη στους κατοίκους και τους επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη για το Φεστιβάλ Κρασιού. Μία φιάλη κρασιού σχηματίστηκε με τα φώτα των drones και γέμισε ένα ποτήρι με κόκκινο «κρασί».Τα drones σχημάτισαν αμπέλια, πεταλούδες αλλά και το σύνθημα: «Bordeaux fete le vin», δηλαδή «Το Bordeaux γιορτάζει το κρασί».

Δείτε Επίσης

Το Φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός για το Bordeaux, κατακλύστηκε και φέτος από οινόφιλους και επαγγελματίες του κρασιού . Η αριστερή όχθη του ποταμού Garonne ήταν γεμάτη κόσμο, που παρακολούθησε το εντυπωσιακό θέαμα. Η «χορογραφία» των drones αντικατέστησε φέτος την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση πυροτεχνημάτων κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος. Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές στην αιτιολόγηση της επιλογής τους, η εκδήλωση με αυτή τη μορφή δεν αφήνει αποτύπωμα, διατηρεί τον χώρο αναλλοίωτο και προάγει την ανακύκλωση των μπαταριών των drones (κάθε συσκευή έχει διάρκεια ζωής 400 πτήσεων).

Μια τοπική εταιρεία που χρησιμοποιεί 100% γαλλικά drones αλλά το όνομά της έχει ελληνικές και οινικές ρίζες, είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση. Η εταιρεία Dronisos, πρωτοπόρος στη δημιουργία αυτόνομων παραστάσεων με drones, έχει αναπτύξει τη δική της τεχνολογία, μοναδική στον κόσμο, και πετά drones Parrot, που κατασκευάζονται στη Γαλλία.

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!