ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μετά τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, η κρίση που σχετίζεται με την απόσταξη κόκκινων και ροζέ κρασιών μπορεί σύντομα να χτυπήσει και τη Γερμανία. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας (BMEL), αυτήν τη στιγμή ετοιμάζονται τα προσχέδια για τους αντίστοιχους κανονισμούς. Η Ε.Ε έχει διαθέσει συνολικά 330 εκατομμύρια ευρώ σε ένα πακέτο κρίσης για την υποστήριξη της γεωργίας σε 22 κράτη μέλη.

Η Γερμανία θα λάβει 36 εκατομμύρια ευρώ και τα 6,5 από αυτά προορίζονται για τον τομέα του κρασιού. Αυτό θα αποζημιώσει τις “περιφερειακές αγοραίες διαταραχές”, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να επωφεληθούν όλες οι οινικές περιοχές. Το ποσό θα πάει μόνο για την εξάλειψη κόκκινων και ροζέ κρασιών. Η απόσταξη θα μπορούσε να υποστηριχθεί με 65 λεπτά ανά λίτρο. Αυτό αντιστοιχεί σε μια ποσότητα που παράγεται από αμπελώνες έκτασης 100.000 εκταρίων ή 3,3% της περσινής σοδειάς κόκκινου κρασιού.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!