ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΙΝΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΟΑΟ ΚΑΙ ΤΟ WSPC

Ένας νέος εκπαιδευτικός φορέας, η Ελληνική Ακαδημία Οίνου είναι το δημιούργημα της σύμπραξης του  WSPC με την ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου).  Η Greek Wine Academy είναι ένα στρατηγικής σημασίας project που έχει στόχο να παράσχει στους επαγγελματίες του οίνου πληροφορίες και εργαλεία για την παρουσίαση του κρασιού με υπευθυνότητα, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αμπελουργικών περιοχών αλλά και των γηγενών ποικιλιών. Σε μια προσπάθεια να καθιερώσει τους ελληνικούς οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ στον παγκόσμιο οινικό χάρτη θα επιχειρήσει να συνδέσει το επώνυμο ελληνικό κρασί με την ισχυρή πολιτιστική ελληνική ταυτότητα μέσω των ξενοδοχείων και εστιατορίων της χώρας.

Το WSPC σχεδίασε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας, το Foundation Course, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Ελληνικά Κρασιά, που απευθύνεται σε ανθρώπους που εργάζονται σε χώρους εστίασης, στον οινοτουρισμό, στις πωλήσεις ή στις εξαγωγές κρασιού αλλά και στο προσωπικό των οινοποιείων.

Στην παρουσίαση του προγράμματος ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Κωνσταντίνος Ευσταθίου αναφέρθηκε στους στόχους που έχουν τεθεί σημειώνοντας: «Το πρόγραμμα είναι διετές, καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους και απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου (εμπλεκόμενους στην εστίαση, διακίνηση κλπ). Κρίσιμοι στόχοι είναι η ανάδειξη της λελογισμένης κατανάλωσης (wine in moderation) και των αυστηρών ευρωπαϊκών κανόνων που διέπουν την παραγωγή και την εμπορία, όπως επίσης και η περαιτέρω ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών με την εκ παραλλήλου καθιέρωση των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ στον παγκόσμιο οινικό χάρτη». Ο πρόεδρος του οργανισμού WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη αναβάθμισης της γνώσης των επαγγελματιών του χώρου, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμο να αποκομίζει θετική εικόνα για το ελληνικό κρασί ο μέσος τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα.

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Greek Wine Academy, το Foundation Course, θα βοηθήσει όσους χρειάζονται τη βασική εξοικείωση με τα κύρια είδη και στυλ των Ελληνικών Κρασιών, με στόχο πρωτίστως τους επαγγελματίες «πρώτης γραμμής» που εργάζονται με κρασιά ή διαχειρίζονται ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο ποτών στα τελικά σημεία πώλησης και στον τελικό καταναλωτή. Οι κάτοχοι του Foundation Course θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τα βασικά στάδια αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης, τους κύριους τύπους και στυλ κρασιών, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των Ελληνικών κρασιών από τις βασικές Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού, αλλά και τις ουσιαστικές αρχές αποθήκευσης και σερβιρίσματος του κρασιού. Ειδική έμφαση δίνεται στο πάντρεμα Ελληνικού κρασιού και Ελληνικού φαγητού, μέσω των αξιωμάτων συνδυασμού κρασιού και φαγητού ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτούς σε ομάδες τροφίμων και συνταγών.

Δείτε Επίσης
ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ

Το πρόγραμμα διδάσκεται ήδη σε Κέρκυρα, Κρήτη, Κω, Χαλκιδική και Αθήνα ενώ από το νέο ακαδημαϊκό έτος θα διευρυνθεί στην Αθήνα και θα εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα. Το project θεμελιώνεται μέσα στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο ευρύ κοινό – αλλά και στους επαγγελματίες του χώρου, δια μέσου του Προγράμματος «Ενημέρωση στα Κράτη Μέλη για τους Οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και τη λελογισμένη κατανάλωση οίνων με χώρες στόχους Ελλάδα και Γερμανία».

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!