ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ… ΣΕ ΤΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ

Δεν είναι πολλά τα οινοποιεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από μία οινική ζώνη.

Αν και έχουν αρχίσει να αυξάνονται τέτοιες προσπάθειες, παραμένουν ελάχιστα εκείνα που καταπιάνονται με περισσότερες από μία από τις ποικιλίες – πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού.

Οι τέσσερις σημαντικότερες ποικιλίες, Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο, έχουν η κάθε μία τις δικές της ιδιαιτερότητες και χρειάζονται διαφορετική μεταχείριση. Από την καλλιέργεια και τον τρύγο, μέχρι την οινοποίηση.
Από τις πιο τυπικές εκφράσεις των τριών πρώτων από τις τέσσερις αυτές ποικιλίες, είναι τα μονοποικιλιακά κρασιά από τη Gaia Wines. Με δυναμική παρουσία στη Σαντορίνη και τη Νεμέα, είναι ένα από τα ονόματα που διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Το Ασύρτικο, από τον αυτόριζο σαντορινιό αμπελώνα του Πύργου, το Μοσχοφίλερο από τα Αγιωργίτικα της Μαντινείας και το Αγιωργίτικο της ημιορεινής Νεμέας, αποτελούν τρία μονοποικιλιακά κρασιά που σέβονται την κληρονομιά τους, αναδεικνύοντας άριστα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Το Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment, είναι αυτό που λέει και το όνομά του.  Άγρια ζύμωση σε δύο μέρη. Ένα μέρος του αφήνεται να ζυμώνει και να ωριμάζει σε δρύινο βαρέλι ενώ το άλλο μένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί αυτό, θεωρείται από τους καλύτερους εκφραστές του Ασύρτικου και μία από τις πιο αρωματικές Π.Ο.Π Σαντορίνες, με συμπεριφορά ερυθρού και δυναμική παλαίωσης.

Βαρέλια και φιάλες στο κελάρι του οινοποιείου της Gaia Wines στο Κούτσι της Νεμέας

Το Αγιωργίτικο της Γαίας, ισορροπεί άριστα ανάμεσα στο φρούτο της ποικιλίας και το ξύλο των δρύινων βαρελιών στα οποία ζυμώνει, αποτελεί διαχρονικά πρότυπο δείγμα Νεμέας.

Δείτε Επίσης

Το Μοσχοφίλερο της Γαίας Wild Ferment, είναι μία από τις λίγες εκφράσεις της ποικιλίας που κάνει άγρια ζύμωση και δίνει μια από τις πιο συναρπαστικές και απολαυστικές εκδοχές της.

Οι τρεις αυτές μονοποικιλιακές προτάσεις συγκεντρώνουν και προάγουν, η κάθε μια με το δικό της τρόπο, τα χαρίσματα των σταφυλιών και των αμπελώνων τους.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!