Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.) με τη Burgundy School of Wine & Spirits Business που εδρεύει στη Dijon της Βουργουνδίας. Στόχος της συνεργασίας είναι η στήριξη μικρών και μεσαίων οινοποιείων-μελών του Συνδέσμου, με σκοπό να ενισχυθεί η παρουσία τους στις διεθνείς αγορές.
Η φετινή ομάδα του προγράμματος MBA, αποτελούμενη από 11 φοιτητές από έξι διαφορετικές χώρες (Κολομβία, Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα, Τουρκία, Γεωργία και Ρωσία), ταξίδεψε στην Πελοπόννησο υπό την καθοδήγηση του συμβούλου και καθηγητή Chris McIndoe. Οι φοιτητές, όλοι με επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του κρασιού και των ποτών, δούλεψαν πάνω σε συγκεκριμένες μελέτες για τρία μέλη του Σ.Ε.Ο.: το Οινοποιείο Ρούβαλη (Αίγιο), το Οινοποιείο Τετράμυθος και το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο (Καλάβρυτα). Παράλληλα, εξέτασαν τις δυνατότητες ξηρής οινοποίησης της τοπικής ποικιλίας Μαυροδάφνη.
Η αποστολή πλαισιώθηκε από τον διευθυντή της Σχολής Edouard Mognetti, τον διευθυντή του MBA Jacques Thebault και τον καθηγητή και Master of Wine Steve Charters. Στο τέλος των παρουσιάσεων, κάθε ομάδα φοιτητών παρέδωσε στις οινοποιητικές επιχειρήσεις μια εμπιστευτική μελέτη με αναλύσεις και στοχευμένες προτάσεις διείσδυσης στις διεθνείς αγορές.
Ο κ. Mognetti τόνισε τη στρατηγική σημασία αυτής της συνεργασίας, χαρακτηρίζοντάς την “απόλυτη προτεραιότητα” για τη Σχολή. Αντίστοιχα, ο καθηγητής Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Διευθυντής του Σ.Ε.Ο., εξέφρασε τη χαρά του για την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα σε σπουδαστές και ελληνικές επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στο νησί της Λέσβου, όπου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), οι φοιτητές επισκέφθηκαν τα αποσταγματοποιεία Βαρβαγιάννη, Ι.Σ. Αρβανίτης – Ποτοποιία Πλωμαρίου και Ποτοποιία Σπέντζα, για να παρουσιάσουν αντίστοιχη μελέτη εστιασμένη στο ούζο.