ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Η ετήσια φιλανθρωπική δημοπρασία του Κέντρου Περίθαλψης τη Beaune στη Βουργουνδία (Hospices Civils de Beaune) που πραγματοποιήθηκε για την 163η φορά την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, είχε τη δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα στην ιστορία της με συνολικές δωρεές 23 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι, πωλήθηκαν 817 βαρέλια κρασιού με μέση τιμή 35.500 ευρώ. Φέτος, υπήρχαν 753 και έπιασαν μέση τιμή 30.500 ευρώ, που θεωρείται ένδειξη ότι η αγορά για τα κρασιά της Βουργουνδίας διανύει μικρή ύφεση αν και τα αποτελέσματα μιας φιλανθρωπικής δημοπρασίας δεν μπορούν να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικά των εμπορικών τιμών.
Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι στη φετινή δημοπρασία ήταν ένα βαρέλι του οποίου τα έσοδα δεν ωφελούν μόνο το νοσοκομείο του Beaune αλλά και μια άλλη φιλανθρωπική πρωτοβουλία, αγοράστηκε για 350.000 ευρώ από τον Olivier Poelaert, ιδιοκτήτη του Château de Couches. Το βαρέλι αυτό ξεχώριζε όχι μόνο για το κρασί μέσα του, αλλά και για το υλικό με το οποίο κατασκευάστηκε: το ξύλο ενός δέντρου βελανιδιάς που χρησιμοποιήθηκε για την αποκατάσταση της Notre Dame στο Παρίσι.

Ο Guillaume Koch, Διευθυντής και Πρόεδρος του Hospices Civils de Beaune, σχολίασε την επιτυχία της πώλησης. “Ζήσαμε τη δεύτερη καλύτερη φιλανθρωπική δημοπρασία κρασιού Hospices de Beaune. Αυτό το αποτέλεσμα, παρά τη μικρή πτώση σε σχέση με το 2022, επιβεβαιώνει την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από το Hospices de Beaune από μια εκπληκτική σοδειά του 2023,” είπε ο Koch. Εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη προς τους αγοραστές και τους συνεργάτες, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα παρουσιάσει τα πρώτα πιστοποιημένα βιολογικά κρασιά στη δημοπρασία του επόμενου έτους.

Το Domaine des Hospices de Beaune ιδρύθηκε το 1443 και είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που διαθέτει περίπου 61 εκτάρια αμπελώνα, με μεγάλο μέρος αυτού να κατατάσσεται ως Grand και Premier cru. Με τις προσφορές επαγγελματικών και ιδιωτικών αγοραστών, τα βαρέλια από 31 cuvées κόκκινου κρασιού και 13 λευκού κρασιού πετυχαίνουν τιμές συνήθως υψηλότερες από τις τρέχουσες εμπορικές αξίες, αν και τα αποτελέσματα δίνουν κάποια ένδειξη για την τάση των αναμενόμενων τιμών χονδρικής για το κρασί της εκάστοτε σοδειάς από την υπόλοιπη περιοχή.

Δείτε Επίσης
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ 2024

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!