ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ

 

 Σε μια έκταση 32 στρεμμάτων στη « φάρμα στα Μεσόγεια», μας υποδέχθηκε πριν μερικές μέρες, το Δειπνοσοφιστήριον. Η φάρμα είναι 100% οργανική και σχεδόν βιοδυναμική  και  τροφοδοτεί με βρώσιμα λουλούδια, λαχανικά, καρπούς από δέντρα, αβγά, πουλερικά το Delta Restaurant αλλά και το «Δειπνοσοφιστήριον».  

Ξενάγηση στο βιολογικό μποστάνι της Farm to Fork που δίνει εξαιρετικές πρώτες ύλες τόσο στο Delta όσο και στο Δειπνοσοφιστήριον

Ο Executive Chef και συνιδιοκτήτης του «Δειπνοσοφιστήριον», Δημήτρης Σκαρμούτσος, εξήγησε το πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η ιδέα αυτή, με σημείο εκκίνησης τη βιωσιμότητα. 

«Καθημερινά ακολουθούμε ένα μοντέλο που αφήνει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και συνειδητοποιούμε ότι είναι εφικτό.  Δίνουμε προτεραιότητα στα λαχανικά και στα φρούτα, κοιτώντας πρώτα τι υπάρχει γύρω μας, δημιουργώντας με βάση της αρχή της τοπικότητας και της εγγύτητας, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον ή να ενθαρρύνουμε την εντατική παραγωγή». 

Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, ο άνθρωπος που μαζί με τον συνέταιρό του, Ανδρέα Παξινό, βρίσκονται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, ενώ όσοι βρεθήκαμε εκεί είχαμε την ευκαιρία να μαζέψουμε και ελιές.

Τα τραπέζια που στήθηκαν στο κτήμα ήταν μοναδικά αφού περιβάλλον και καιρός συμμάχησαν για το τέλειο αποτέλεσμα.

Ακολούθησε γεύμα στη φάρμα. Η θέα στον πύργο της Βραυρώνας ήταν εξαιρετική, ενώ τα πιάτα που με μεράκι και φροντίδα ετοίμασαν οι μάγειρες του Δειπνοσοφιστήριον υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου συνόδευσαν τα πολύ ενδιαφέροντα κρασιά που επέλεξε  Ο Άρης Σκλαβενίτης, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Κρασιά από τους Ευριβιάδη Σκλάβο, Χλόη Χατζυβαρύτη και οινοποιείο Tetramythos συνόδευσαν τα πιάτα του Δειπνοσοφιστήριου.

Το  «Δειπνοσοφιστήριον» ξεκίνησε από τα αδέλφια Δημήτρη & Παναγιώτη Χριστοφιλέα με τον ξάδελφο τους Διομήδη Καψάλη. Η έλευση του τέταρτου συνιδιοκτήτη και Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου, έφερε ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη, με μενού που παντρεύουν τη μεσογειακή με τη διεθνή κουζίνα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το comfort food με την υψηλή γαστρονομία.

  • Farm to Fork: @farmtofork
  • Φαγητό: @catering.dipnosofistirion

 

Δείτε Επίσης
ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΣ Ο BERTRAND

 

 

 

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!