ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

Η επιτροπή για τα κρασιά με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη στη Γαλλία θέλει να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τα από-αλκοολοποιημένα κρασιά εάν συνεχίσουν να φέρουν την ένδειξη προέλευσης. Στα κρασιά αυτά μέσω συγκεκριμμένης διαδικασίας μετά την αλκοολική ζύμωση έχει αφαιρεθεί μερικώς ή πλήρως το αλκοόλ και το τελικό ποσοστό του δεν υπερβαίνει το 0,5%.

Ο Eric Paul, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής για τα κρασιά με ΠΓΕ στο Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Προέλευσης και Ποιότητας έκανε λόγο για σαφείς απαιτήσεις των μελών της: «Να επιτρέπεται η ανάμειξη μερικώς απο-αλκοολοποιημένων κρασιών με συμβατικά κρασιά για τη μείωση της περιεκτικότητας σε αλκοόλ».

Θα ήθελαν επίσης το νερό και τα αρώματα που προστίθενται να προέρχονται μόνο από τα από-αλκοολοποιημένα κρασιά – με άλλα λόγια, η προέλευση του νερού και των αρωματικών ενώσεων θα πρέπει να είναι εντελώς ενδογενής, ή μέσα από ένα κλειστό κύκλωμα. «Δεν πρέπει να υπάρχει άλλη αρωματική ουσία εκτός από τα ενδογενή αρώματα του προϊόντος κατά τη διαδικασία απενεργοποίησης», λέει ο Paul.

Η κατανάλωση κρασιού στη Γαλλία μειώνεται και η βιομηχανία κρασιού αναζητά τρόπους εξόδου από την κρίση και στρέφεται και στα μερικώς και πλήρως απο-αλκοολοποιημένα κρασιά. Η στροφή αυτή μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη προϊόντων με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και η βιομηχανία τους κρασιού να κερδίσει μερίδιο της αγοράς χωρίς να χαθούν βασικά χαρακτηριστικά του κρασιού, όπως είναι η προέλευση.

Δείτε Επίσης
3o ATHENS COCTAIL FESTIVAL

Οι συγκεκριμένες οινολογικές διαδικασίες για αυτά τα προϊόντα θα συζητηθούν σύντομα και στο Διεθνές Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV). Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!