TAITTINGER ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

Το πρώτο Blanc de Blancs vintage χωρίς αλκοόλ, ημιαφρώδες κρασί, το Bloom La Cuvée 2022, θα είναι διαθέσιμο σε λίγες ημέρες στην αγορά. Στα πολυτελή καταστήματα του Λονδίνου, τα Harrod’s θα πουλιέται στην τιμή των 109 λιρών (127 ευρώ), και είναι μία πρεμιέρα για κρασί χωρίς αλοκόλ της υψηλής κατηγορίας.

Το brand Bloom ιδρύθηκε από τον Rodolphe Frèrejean-Taittinger, μέλος της οικογένειας Taittinger Champagne, και τη σύζυγό του Maggie Frèrejean-Taittinger. Η ιδέα δημιουργίας ενός μη αλκοολούχου ημιαφρώδους κρασιού που θα ήταν σαν vintage σαμπάνια γεννήθηκε το 2019, όταν η Maggie ήταν έγκυος και “αντιμετώπιζε δυσκολία στο τι να πίνει στα δείπνα σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin”.

Το project δεν υποστηρίχθηκε από την οικογένεια Taittinger, αλλά από εταιρείες όπως το Petrus, η Cointreau και η Rémy Martin.

Το Cognac ενέπνεισε τους δημιουργούς για το κατάλληλο κρασί βάσης, όπως εξηγεί ο Rodolphe: «Η εμπειρία της οικογένειάς μας στην παραγωγή Cognac μας βοήθησε εδώ. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να φτιάξουμε ένα κρασί βάσης που να είναι τέλεια κατάλληλο για τον αποαλκοολισμό. Καθώς τα κρασιά θα έχαναν το 60% των αρωμάτων κατά τη διαδικασία αυτή, έπρεπε να υπερβάλουμε με όλα τα χαρακτηριστικά του. Ακόμη και το κρασί βάσης για ένα Cognac από σταφύλια Ugni Blanc είναι ακατάλληλο για ποτό πριν από την απόσταξη».

Δείτε Επίσης
ΗΡΘΑΝ ΟΙ MANTINIANS

Τα βιολογικά καλλιεργημένα σταφύλια Chardonnay από αμπελώνες σε λόφους στο Λανγκεντόκ τρυγήθηκαν δύο εβδομάδες πριν από την συνήθη ημερομηνία συγκομιδής για να εξασφαλιστεί η υψηλή οξύτητα. Το κρασί ωρίμανε για έξι μήνες σε νέα γαλλικά βαρέλια. Το αλκοόλ αφαιρέθηκε σε τρία στάδια χρησιμοποιώντας χαμηλή θερμοκρασία. Όπως εξηγεί η Maggie Frèrejean-Taittinger, χωρίς αλκοόλ, το κρασί δεν είναι αρκετά σταθερό για μακροχρόνια παλαίωση, αλλά διατηρεί ακόμα την πολύπλοκη γεύση μιας ώριμης vintage σαμπάνιας.

Κάθε φιάλη παραδίδεται σε ξύλινο κιβώτιο. Μετά τη λήξη του ενός μήνα αποκλειστικής συμφωνίας με τα Harrod’s, το Bloom La Cuvée 2022 θα είναι διαθέσιμο σε άλλες χώρες με την συνολική παραγωγή να φτάνει τις 17.000 φιάλες.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!