ΓΥΝΑΙΚΑ 2023
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ WSPC & GERARD BASSET

Πρόσβαση σε προγράμματα σπουδών σε άτομα που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για απόκτηση προσόντων με στόχο την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Αυτό προσφέρει ουσιαστικά το Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τις μητέρες Μονογονεϊκής Οικογένειας «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ», που παρουσίασε το WSPC και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation. Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος – που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ- Τσάι-Κακάο, θα είναι γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού.

Το WSPC, μέσω αυτής της δράσης, στοχεύει στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών μέσα στο 2023. Η ανακοίνωση για την έναρξη της δράσης, έγινε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW- Πρόεδρο & Head of WSPC Education και τον Ian Harris MBE, DipWSET– θεματοφύλακα του Ιδρύματος.

Κωνσταντίνος Λαζαράκης και Ian Harris στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος “Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ”

Αναλύοντας τη φιλοσοφία του προγράμματος, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

Το «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ» είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι πως το 2023 μπορεί να γίνει 2024, 2025 και ο φετινός αριθμός των 25, να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Για εμάς, αυτή η ενέργεια του ιδρύματος Gérard Basset είναι ένας σπόρος.

Θα πρέπει και άλλες εταιρίες του εξωτερικού και πρωτίστως εταιρίες της ελληνικής αγοράς & κοινωνίας, να μιμηθούν αυτή τη δράση, και να διαθέσουν πόρους για την καλλιέργεια και άλλων τέτοιων σπόρων, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της στελέχωσης – σε γνώσεις και δεξιότητες, για τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και εντέλει τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc – ύψιστη μορφή στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV Msc.

Όπως ανέφερε στην εισαγωγική του ομιλία κατά την παρουσίαση της δράσης, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης: «Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset.

Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset – παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του – αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας.

Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας».

Ο Ian Harris θήτευσε για 20 χρόνια στη θέση του CEO του WSET, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο και είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τις οινικές σπουδές σε όλο τον κόσμο μέσα από τα προγράμματα του εκπαιδευτικού οργανισμού. Σήμερα, κατέχει τη θέση του θεματοφύλακα του Ιδρύματος Basset, μαζί με την πιο επιδραστική προσωπικότητα στο χώρο του κρασιού -όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος- Jancis Robinson MW.

Αναλύοντας το σκεπτικό αλλά και τη μεθοδολογία της δράσης εξηγεί: «Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation εξετάζει προσεκτικά όλες τις αιτήσεις επιδότησης, θέλοντας να διασφαλίσει τη συνέχεια του οράματος του Gérard Basset. Η επιλογή του WSPC ανάμεσα σε δεκάδες εκπαιδευτικούς οργανισμούς δεν έγινε τυχαία.

Η συμπερίληψη και οι ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία και το κοινωνικοοικονομικό τους status αποτελούν το πρωταρχικό στόχο των ενεργειών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούμε. Είμαστε σίγουροι πως μέσω της συνεργασίας μας με το WSPC, ο χώρος της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς απόφοιτοι με διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας κατακόρυφα το προϊόν και τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Δείτε Επίσης
FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ SENNA

 

Τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines. WSET Level 1Award in Spirits, BSA Barista Level 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών – μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν το πλεόνασμα αυτό που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους.

Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων) και η επιτυχής ολοκλήρωσή της διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση και κύρος.

Η περιγραφή του προγράμματος είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: https://www.wspc.gr/wspc-community/gynaika-2023-tora-mporo-ki-ego/
Οι υποψήφιες σπουδάστριες μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την υποβολή αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Τέλος, το WSPC αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδική ενότητα στο Career Center που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις εταιρίες των κλάδων να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος για την προσφορά εργασίας. Οι ίδιες οι απόφοιτες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!