Η ΛΗΜΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνεχίζοντας τις κινήσεις εξωστρέφειας, το Lemnos Philema ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη όπου το Makedonia Palace Hotel και ο executive chef, Σωτήρης Ευαγγέλου, φιλοξενούν για τρεις ημέρες, ένα μοναδικό γαστρονομικό event γεμάτο με τις γεύσεις και τα αρώματα της Λήμνου.

Στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, στο Salonica Restaurant, πρωταγωνιστές θα είναι τα προϊόντα και τα κρασιά της Λήμνου. ΠΟΠ τυριά, φλωμάρια, τοπικά όσπρια, αλεύρι και θαλασσινά, αλλά και  τα ΠΟΠ κρασιά και τα μοναδικά προϊόντα του νησιού κατακλύζουν την κουζίνα του ξενοδοχείου. Παρουσιάζονται σε πιάτα που ο chef, Σωτήρης Ευαγγέλου και η ομάδα του έχουν σχεδιάσει με τις Λημνιές μαγείρισσες, Μαρία Καλλιγερή και Μιχαλίτσα Καγκή, πατώντας πάνω στις αρχές της μαγειρικής του και ενισχύοντας την αυθεντικότητα στην κουζίνα του εστιατορίου.

Το Lemnos Philema και το Makedonia Palace μας καλούν να γιορτάσουμε μαζί τους, με τις αυθεντικές γεύσεις της Λήμνου σε έναν μοναδικό περιβάλλον, σε μια εμπειρία όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύψουμε τη γαστρονομική κουλτούρα της Λήμνου στο Salonica Restaurant.

Πώς: Για περισσότερες πληροφορίες,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2310 897176 ή
να επισκεφθούν  την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, www.makedoniapalace.com.

Πότε: 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2023

Πού: Salonica Restaurant, Makedonia Palace Hotel

Mενού

ΑΦΚΟΣ
Ζεστή φάβα με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και κάππαρη

ΟΣΠΡΙΑΔΑ
Ασπρομύτικα φασόλια, ρεβύθια και φακή με φρέσκα κρεμμύδια, μαϊντανό και λαδολέμονο

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Με ψητές ελιές και καλαθάκι Λήμνου

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
Στριφτή, με τοπική φέτα, μάραθο και δυόσμο

ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ
Χοιρινός, μοσχαρίσιος, πρόβειος με χωριάτικα αυγά και φρυγανισμένο ψωμί με κρεμμύδια

ΨΕΥΤΟΠΕΤΕΙΝΟΣ
Φλωμάρια με μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας και τυρί μελίχλωρο

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
Με τραχανά

ΑΣΤΑΚΟΣ
Με κριθαράκι γιουβέτσι

Δείτε Επίσης
CITÉS DES VINS

ΨΑΡΙ
Με χόρτα αυγολέμονο

ΚΟΚΟΡΑΣ
Με φλωμάρια και τριμμένο μελίχλωρο τυρί

ΚΑΣΠΑΚΙΝΟ
Αρνάκι στην γάστρα με ρύζι πιλάφι και φρέσκο τυρί στον φούρνο

ΛΗΜΝΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ σε ποτήρι

Λευκά κρασιά

Bio Μοσχάτο ΠΟΠ, Οινοποιείο Γκαράλη
Mandres Evante Estate, Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Θύμισες ΠΟΠ Limnos Wines, Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Perdikou Evante Estate, Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Ροζέ κρασιά

Roseus Οινοποιείο Γκαράλη, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Λημνιό
Ρόδον Limnos Organic Wines, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Λημνιό

Ερυθρά κρασιά

Θύμισες ΠΟΠ Λημνιό Limnos Wines, Λημνιό
Ηφαισίας,Limnos Organic Wines , Λημνιο,Φωκιανό

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!