ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΤΡΟΠΑΙ – ΤΡΥΓΟΣ ΄23

Ο Βασίλης Καπόπουλος είναι οινοποιός και μαζί με τη συζυγό του Μαρία, έχουν το οινοποιείο “Οινοτρόπαι” στο Ζευγολατιό της Μεσσηνίας.
Δίπλα στις διεθνείς ποικιλίες που είχε φυτέψει ο πατέρας του έβαλε και γηγενείς, όπως το ο Ροδίτης και το Μαυροτράγανο. Το οινοποιείο παράγει περίπου 30.000 φιάλες τον χρόνο και κυκλοφορεί στην αγορά πέντε ετικέτες, ενώ φέτος αναμένεται και μία νέα εμφιάλωση Μαυροτράγανου και ένα Syrah περιορισμένης παραγωγής. Σήμερα ενώ βρίσκεται στην καρδιά του τρύγου, ο Βασίλης Καπόπουλος, γίνεται ανταποκριτής του Grape στη Μεσσηνία και μας δίνει την δική του εικόνα για τη σοδειά.

“Το κλάδεμα των αμπελιών ξεκίνησε με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και το κάναμε όσο πιο όψιμα μπορούσαμε για να καθυστερήσουμε την βλάστηση. Η καλλιεργητική περίοδος συνεχίστηκε με χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή και συνεχόμενες βροχοπτώσεις.
Οι μήνες Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος αλλά και η πρώτη βδομάδα του Ιουλίου είχαν πολλές βροχές και υγρασία! Αποτέλεσμα η εμφάνιση περονόσπορου σε παρά πολλά αμπελοτεμάχια, όπως άλλωστε συνέβη και στις περισσότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.

Αμπελωνας μεCarignan στη Μεσσηνία © Oinotropai Winery

Ευτυχώς από τον Ιούλιο και μετά οι θερμοκρασίες ανέβηκαν αρκετά και η έλλειψη βροχών και υγρασίας έφεραν και το τέλος του περονόσπορο , ευτυχώς προβλήματα ωιδίου δεν είχαμε! Δυστυχώς όμως η περιοχή της Μεσσηνίας συνολικά έχει μείωση παραγωγής κατά 40-50 %, λόγω της κατάστασης με τον καιρό και τις ασθένειες. Σε αυτό συνέβαλε τόσο ο περονόσπορος όσο και η μικρή καρπόδεση. Ο τρύγος είναι όψιμος κατά 15 ημέρες σχεδόν σε όλες τις ποικιλίες. Ευελπιστούμε ότι αν και θα έχουμε μειωμένη ποσοτικά παραγωγή, θα πάρουμε ποιοτικούς καρπούς για να φτιάξουμε τα κρασιά που θέλουμε”.

Δείτε Επίσης
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!