ΜΑΜΟΥΘ ΣΕ ΚΕΛΑΡΙ

Φυσικά δεν πρόκειται για ζωντανό μαμούθ μιας και το είδος αυτό έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη μας, ωστόσο τα ευρήματα κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης σε μια παλιά κάβα κρασιού στο Gobelsburg που βρίσκεται κοντά στο Langenlois της Αυστρίας, εξέπληξαν τον οινοποιό Andreas Pernerstorfer.

Με δεδομένο ότι τα ευρήματα οστών στις στρώσεις λειψάνων της γύρω περιοχής δεν είναι ασυνήθιστα, μόλις αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν οστά στο χώμα κάτω από το πάτωμα του κλεριού του, ενημέρωσε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας Μνημείων. Αρχαιολόγοι που έσκαψαν στο κελάρι, εντόπισαν οστά και ανακάλυψαν ότι ήταν τα υπολείμματα τουλάχιστον τριών μαμούθ, που υπήραν εκεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα θα έλεγε κανείς, αφού χρονολογούνται από 30.000 έως 40.000 χρόνια πριν την εποχή μας.

Επίσης ανακαλύφθηκαν λίθινα αντικείμενα και υπολείμματα από κάρβουνα στην περιοχή της ανασκαφής που κάνουν τους ερευνητές  να υποθέτουν οι άνθρωποι κύκλωσαν τα ζώα, τα σκότωσαν και τα έφαγαν.

Οι αρχαιολόγοι μιλούν για το πιο σημαντικό εύρημα στην περιοχή τα τελευταία 100 χρόνια. Μια τόσο πυκνή στρώση από οστά μαμούθ είναι εξαιρετικά σπάνια και είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο εύρημα αναλύεται στην Αυστρία χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους. Τώρα ελπίζουν να αποκτήσουν νέες γνώσεις για τις μεθόδους κυνηγιού και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της Λίθινης Εποχής.

Δείτε Επίσης

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!