ΜΑΡΤΙΟΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ

Ο μήνας της Ναουσαίικης Αποκριάς

Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες, το μοναδικό δρώμενο που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα με διονυσιακές ρίζες, θα συγκεντρώσει, για ακόμη μια χρονιά, πλήθος επισκεπτών από όλη την Ελλάδα στη Νάουσα. Και ενώ οι δρόμοι θα γεμίσουν με τα μπουλούκια με τις χαρακτηριστικές φορεσιές και τους «προσώπους», με μουσικές από νταούλι και ζουρνά, και με παραδοσιακούς χορούς, το Κτήμα ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, με μια σειρά εκδηλώσεων, θα γίνει και πάλι ο προορισμός για τους οινόφιλους, καθώς και για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σπουδαία αμπελοοινική παράδοση της περιοχής, και να ανακαλύψουν το κρασί μέσα από τα έθιμα, την ιστορία και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα. Αναλυτικά η ατζέντα εκδηλώσεων

ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Κυριακή 3 Μαρτίου / 12:00 – 17:00 / Ελεύθερη συμμετοχή
Το 1992, η ανάγκη εύρεσης μιας λύσης στο αυξανόμενο πρόβλημα της «αρκούδας–χορεύτριας»,
δημιούργησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. 32 χρόνια μετά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συνεχίζει και επεκτείνει τις δράσεις του προστατεύοντας την άγρια πανίδα της χώρας μας, λειτουργώντας το Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας.  Ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και τις δράσεις του από ομάδα της οργάνωσης, ενώ οι μικροί επισκέτες θα δημιουργήσουν κατασκευές με θέμα την καφέ αρκούδα και τον λύκο.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Πέμπτη 7 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)
Η Chef μας Κυριακή Φωτοπούλου θα βρίσκεται στο Κτήμα μας, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και ετοιμάζοντας απολαυστικά πιάτα κρεατικών, όπως επιτάσσει η ημέρα. Δίπλα τους, τα εξαιρετικά και
πολυβραβευμένα Ξινόμαυρα του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή: 50 ευρώ / άτομο
5 επιλεγμένα κρασιά εμπνεύουν ισάριθμα πιάτα σε ένα απόλυτο ταίριασμα. Στη λίστα μας, Ξινόμαυρα ροζέ και ερυθρά (AKAKIEΣ Sparkling 2023, ΑΓΚΑΘΩΤΟ Single Block 2022, ΔΙΑΠΟΡΟΣ 2019, Επιδόρπιο κρασί), αλλά και η αγαπημένη ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του 2023 με Sauvignon Blanc να εκπροσωπεί επάξια τα λευκά του Αμυνταίου.
Το αναλυτικό μενού θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Κτήματος www.kiryianni.gr

Δείτε Επίσης
Ο ΣΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte) Τραπέζι με φίλους, παραδοσιακές νηστίσιμες λιχουδιές, αλλα΄και πέταγμα χαρταετού δίπλα στα αμπέλια.

25 η ΜΑΡΤΙΟΥ

Δευτέρα 25 Μαρτίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)
Κρατάμε το έθιμο του μπακαλιάρου, μαζί με πολλά ακόμη διαλεχτά πιάτα, προτείνοντας τους καλύτερους συνδυασμούς με κρασιά του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!