ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ

Στο Μουντιάλ του Κατάρ αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι πάνω από τα συστήματα και τις επιλογές, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τη διαφορά την κάνουν τα αθλητικά προσόντα και η δυνατότητα προσρμογής στις συνθήκες. Οι αλλαγές θέσεων μέσα στο γήπεδο έδωσαν σπουδαίες νίκες, αλλά μόνο με το δυνατό κέντρο μπορείς να προχωρήσεις μέχρι το τέλος. Για παράδειγμα, ο Griezmann άφησε την επιθετική γραμμή που συνηθίζει να γεμίζει στην Ατλέτικο Μαδρίτης κι έπαιξε σε ρόλο δημιουργικού χαφ κάνοντας τη διαφορά για τη Γαλλία. Ο Messi που σκόραρε ακατάπαυστα αν και δεν είναι σέντερ φορ, πήρε στις πλάτες του την εθνική Αργεντινής και με τα μαγικά του την έφτασε στον τελικό. Τι σχέση έχει αυτό με το κρασί;

Άμεση, είναι η απάντηση. Ο αμπελώνας της Κεντρικής Ελλάδας όπως παρουσιάστηκε στην Central Wine Fair 2022 έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο. Απόλυτα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτητικές συνθήκες της αγοράς. τα νέα οινοποιεία έφεραν κρασιά έτοιμα προς κατανάλωση. Οι Θεσσαλοί έπαιξαν πολύ με το φαβορί τους. Η Λημνιώνα κέρδισε όχι μόνο εντυπώσεις αλλά και ουσία. Οι Στερεοελλαδίτες πόνταραν στις τοπικές ποικιλίες με Μούχταρο, Κουντούρες, Βραδυανό αλλά και με σταθερές επιλογές στην επίθεση με το Ασύρτικο. Όσο για τους παραγωγούς του Αττικού αμπελώνα; Εδώ μίλησε η εμπειρία και η γνώση. Με τις παλιές χρονιές του Σαββατιανού να κλέβουν την παράσταση και να επιβεβαιώνουν το “ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει”.

Εδώ δεν σηκώσαμε την κούπα, αλλά τα ποτήρια μας.

Η έκθεση είχε πραγματικά μεγάλη επιτυχία. Περισσότεροι από 800 επαγγελματίες και οινόφιλοι επισκέφθηκαν τη Central Wine Fair 2022, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens. Ανάμεσά τους ήταν και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. Συμμετείχαν 37 οινοποιεία, ανάμεσά τους και κάποιοι οινοποιοί που έπαιξαν για πρώτη φορά ως βασικοί, από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Με περισσότερες από 400 διαθέσιμες ετικέτες κρασιών και αποσταγμάτων και οι πλέον απαιτητικοί έφυγαν ικανοποιημένοι.

Στην τρίτη χρονιά λειτουργίας της, η Central Wine Fair γίνεται πια θεσμός συγκεντρώνοντας, λίγο πριν τις γιορτές, τις τρεις σημαντικές ενώσεις οινοποιών, της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, κάτω από την ίδια στέγη. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται η ποικιλομορφία των οινοποιήσιμων σταφυλιών και του στυλ των κρασιών από τις τρεις περιοχές, η ιστορικότητα και η σημασία παραδοσιακών διακεκριμένων στυλ όπως η Ρετσίνα, που είχε τη δίκη της ξεχωριστή θέση στην έκθεση. Μία από τις πρωτοτυπίες, ήταν τα infographics που “έντυσαν” την έκθεση και είχαν ως σκοπό να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να τους δώσουν ιδέες συνδυασμών φαγητού και κρασιού. Γενικότερα η «ενέργεια» των παραγωγών και των κρασιών ενθουσίασε τους επισκέπτες που έφυγαν με χαμόγελο όταν οι άνθρωποι της Winetuned «σφύριξαν» τη λήξη.

Δείτε Επίσης
SHIRAZ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε τα newsletter του grape!