ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ SOLE SEMILLON

Το Sole Semillon 2017, από το Κτήμα Βίβλια Χώρα ξεχώρισε για άλλη μια φορά σε διεθνή διαγωνισμό καθώς κατέκτησε Μεγάλο Χρυσό στο Berliner Wine Trophy .

Άλλα 83 ελληνικά κρασιά κατέκτησαν Χρυσό Μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό που διεξήχθη από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Το Berliner Wine Trophy που γίνεται με την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV) θεωρείται από τους πιο απαιτητικούς και αξιόπιστους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα Best Wines in Show αλλά και τα Special Awards. Οι σημαντικές διακρίσεις στο Berliner Wine Trophy είναι μία απόδειξη της ανοδικής πορείας του ελληνικού κρασιού τα τελευταία χρόνια. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, απονέμει μετάλλια στο 30% των κρασιών που δοκιμάζονται ενώ Μεγάλο Χρυσό φέτος απονεμήθηκε σε 21 κρασιά από όλο τον κόσμο και το Sole Semillon είναι ένα από αυτά.

Πρόκειται για ένα γλυκό κρασί που παράγεται από Semillon και Gewurtztraminer. Προέρχεται αποκλειστικά από σταφύλια όψιμου τρύγου που συλλέγονται από αμπελοτόπια στην περιοχή του Παγγαίου τον Οκτώβριο και ένα ποσοστό τους παρουσιάζει ευγενή σήψη. Ζυμώνει σε δρύινα βαρέλια και παραμένει στις οινολάσπες για τουλάχιστον έναν χρόνο. Στο στόμα είναι νόστιμο, πλούσιο, αρωματικό και βελούδινο, με πολύ καλή ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας και μεγάλη αρωματική επίγευση.

Δείτε Επίσης

Το Κτήμα Βίβλια Χώρα κατέκτησε το Μεγάλο Χρυσό με το Sole Semilion και άλλα τέσσερα Χρυσά Μετάλια ενώ μαζί με το Κτήμα Γεροβασιλείου (που ανήκει επίσης στο σχήμα Γεροβασιλείου – Τσακτσαρλή) ο συνολικός αριθμός μεταλλίων φτάνει στα επτά, κατατάσσοντας τον όμιλο στην πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά οινοποιεία σε αριθμό μεταλλίων στο φετινό Berliner Wine Trophy.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!