«ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ 2Ο22»

Το τριήμερο πλέγμα εκδηλώσεων αφιερωμένο στο κρασί που είναι συνυφασμένο με την πόλη της Νάουσας, επιστρέφει δυναμικά. Ο Νοέμβριος ξεκίνησε με την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου και ο Δεκέμβριος ξεκινάει με τη μεγάλη γιορτή της βορειοελλαδίτικης ποικιλίας στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στη Νάουσα. Από την Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, η καρδιά των xinomavristas χτυπά στη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» που θα φιλοξενηθεί στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», στην ιστορική πόλη της Ημαθίας.
Η πρώτη ημέρα του γιορτινού τριημέρου έχει party καλωσορίσματος! Από όπου και αν έρχονται οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να αφήσουν πίσω τη ρουτίνα της δουλειάς και την κούραση του ταξιδιού, διασκεδάζοντας με μουσική, φαγητό και φυσικά Ξινόμαυρο, στο πανέμορφο χώρο «ΚΑΜΙΝΙ».
Το Σαββατοκύριακο, το Ξινόμαυρο της Νάουσας θα είναι στο ποτήρι των επισκεπτών. Όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα βρίσκονται στο Κτήριο «ΕΡΙΑ» σερβίροντας τα κρασιά τους και μιλώντας για το όραμα και τη δουλειά τους με τους οινόφιλους.
Παράλληλα μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων θα πλαισιώσει την έκθεση με στόχο ξεχωριστές γευσιγνωστικές εμπειρίες αλλά και τροφή για σκέψη. Έτσι, ενώ οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε επίσημη πρώτη το Ξινόμαυρο εσοδείας 2022, οι προκλήσεις της ποικιλομορφίας του Ξινόμαυρου έρχονται σε μια τυφλή γευστική δοκιμή, με τον DipWSET Κώστα Προβατά, με γνώμονα τα μοναδικά χαρακτηριστικά από τις 4 περιοχές ΠΟΠ του Ξινόμαυρου, Αμύνταιο – Γουμένισσα – Νάουσα – Ραψάνη. Μαζί με τους Ναουσαίους οινοποιούς θα βρίσκονται και οι Οινοποιοί Αηδαρίνης, Ντούγκου και Συνεταιρισμός Αμυνταίου με κοινό στόχο την μοναδική αυτή ποικιλία.

Επίσης, μία γευστική δοκιμή θα ταξιδέψει τους οινόφιλους στο χρόνο με κρασιά από το 1990 μέχρι το 2004 με συνοδοιπόρο τον DipWSET Δημήτρη Μότσο.
Η τέχνη, επίσης θα πλαισιώσει τη Νάουσα πόλη του Οίνου, καθώς θα εκτεθεί μέρος της συλλογής «The Grape Harvest Season 2022″ από την @Kostello’s Art, σε ψηφιακή μορφή στην αίθουσα Ναϊάς στο κτήριο Βετλανς έναντι του κτηρίου ΕΡΙΑ). Ακόμη ένα γευστικό τριήμερο καταφθάνει!
Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. Το τριήμερο θα κλείσει με ανοιχτά τα Οινοποιεία για τους επισκέπτες, προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : γενική είσοδος  5 ευρώ (για το τριήμερο)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: https://heyzine.com/flip-book/8c85f20137.html
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: https://www.facebook.com/NaoussaWine
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 50 ευρώ
Περιλαμβάνει είσοδο στο welcome party, γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Ελπίδα Παλαμίδα Τ: 6938 250088, elpidapalamida@gmail.com

Δείτε Επίσης
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ
ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων, είναι το grape.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!