Η νέα σελίδα για την Boutari που παρουσιάστηκε σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση την Τρίτη 2 Μαΐου στο Gazarte σε εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συνεργάτες της Οινοποιίας, ήταν αφιερωμένη στην καινούργια εποχή που ανατέλλει για την ιστορική εταιρεία.
Με όραμα τη διατήρηση της κληρονομιάς του ονόματος Boutari και την περαιτέρω ανάπτυξή του, οι νέοι βασικοί επενδυτές, Ηλίας Γεωργιάδης, CEO του Ομίλου Sterner Stenhus και Θωμάς Γεωργιάδης CFO του Ομίλου και Πρόεδρος των Ελληνικών Οινοποιείων μίλησαν στη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου που παρουσίασε την εκδήλωση για το εγχείρημα και τη δημιουργία μιας υγιούς επιχείρησης που εξελίσσεται και προοδεύει. Στόχος της εταιρίας είναι να διαμορφωθεί σε σημαντικό έργο προστιθέμενης αξίας τόσο για τους πελάτες και τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται, όσο και για τους οινοπαραγωγούς και τους συνεργάτες της.
Ο Νίκος Σπέντζας, CEO της Ελληνικά Οινοποιεία, παρουσίασε τα βασικά βήματα για να γίνει το όραμα των δύο βασικών επενδυτών πράξη και δήλωσε ότι «Βασικός πυλώνας του στρατηγικού πλάνου είναι η ανάπτυξη του κωδικολογίου της εταιρείας έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των καταναλωτών καθώς και η ανανέωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων. Επίσης, ένα από τα πλεονεκτήματα της Boutari είναι τα 5 οινοποιεία και οι τοπικοί αμπελώνες που βρίσκονται στις καλύτερες τοποθεσίες παραγωγής οίνου της χώρας».
Ο Γιάννης Βογιατζής, οινολόγος της Μπουτάρη Οινοποιεία, ανέφερε ότι «Βαρύτητα δίνεται οινικά στη Νάουσα όπου η Μπουτάρη Οινοποιεία έχει στα χέρια της μία ποικιλία όπως είναι Ξινόμαυρο που μπορεί να δώσει απτά αποτελέσματα σε επίπεδο παλαιώσεων και ποιότητας. Σε βαθμό προτεραιότητας ακολουθεί η Σαντορίνη, μία αγορά με ξεχωριστή πρώτη ύλη και κατ’ επέκταση τελικό προϊόν, την οποία η Boutari “εγκαινίασε” πριν από περίπου 35 χρόνια».
Αρχική » ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ BOUTARI
Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό οι καλεσμένοι ταξίδεψαν στην ιστορία της Boutari από την ίδρυσή της το 1879 έως το σήμερα, ενώ αποκαλύφθηκε και η νέα εταιρική ταυτότητα της Boutari – μια αλληγορία του ήλιου, της γης και του αμπελιού της ελληνικής γης. Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εμβληματικά κρασιά της Boutari άψογα συνδυασμένα με λεπτές γεύσεις που ανέδειξαν τη μοναδικότητα κάθε κρασιού. Το ταξίδι στις γεύσεις των κρασιών Boutari ξεκίνησε με το Λευκό Γράμμα 2022, που προκαλεί τις αισθήσεις με τα έντονα αρωματικά και γευστικά του χαρακτηριστικά, συνεχίστηκε με το Σαντορίνη Μπουτάρη 2021, ένα κρασί που ανέδειξε όχι μόνο τον σαντορινιό αμπελώνα παγκοσμίως, αλλά και μία από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες οιναμπέλου της Μεσογείου, το Ασύρτικο.
Από το γαστριμαργικό ταξίδι δεν θα μπορούσε να λείπει το εκλεκτό ροζέ Dianthos 2022, από την ποικιλία Ξινόμαυρο, και φυσικά το Grande Reserve Naoussa 2011 με παλαίωση τεσσάρων ετών και άρρηκτα ταυτισμένο με την ιστορική Οινοποιία. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με το Ιουλιάτικο, ένα θαυμάσιο επιδόρπιο γλυκό κρασί, αντάξιο της ελληνικής παράδοσης στα γλυκά κρασιά.