ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ

Με 13 χρυσά μετάλλια και 31 ασημένια βραβεύθηκαν τα ελληνικά κρασιά που έλαβαν μέρος στον φετινό διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial των Βρυξελλών.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί σημείο αναφοράς με την ανεξαρτησία που τον χαρακτηρίζει. Αυστηρά πρότυπα στις διαδικασίες γευσιγνωσίας και αξιολόγησης διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των κρασιών που βραβεύονται. Οχτώ ελληνικά οινοποιεία κατέκτησαν φέτος (τουλάχιστον ένα) χρυσό μετάλλιο.

Το Κτήμα Λαντίδη από τη Νεμέα πήρε τέσσερα χρυσά. Μικρή Κιβωτός λευκό και ροζέ, Μοσχοφίλερο Anosis και το ερυθρό Cuvee Lantidi 2018.

Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς κατέκτησε δύο χρυσά, για τον ερυθρό Μονεμβάσιο του 2014 και τη λευκή Μονεμβασιά.

H Σεμέλη Οινοποιητική πήρε δύο χρυσά για τον Ορεινό Ήλιο και τη Μαντινεία κι δύο ασημένια.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου πήρε χρυσό για τη Μαλαγουζιά κι ένα ασημένιο.

Χρυσό για ροζέ κατέκτησαν το Κτήμα Βίβλια Χώρα (και τρία ασημένια) και ο Αμέθυστος από το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, (με τρία ασημένια επίσης)

Από ένα χρυσό απέσπασαν η Ιδαία Οινοποιητική από τη ζώνη των Δαφνών στην Κρήτη, για το Ocean Ερυθρό 2018 και το οινοποιείο Μωρόπουλου στη Μαντινεία της Αρκαδίας για το ροζέ Μοσχοφίλερο που πήρε κι ένα ασημένιο μετάλλιο.

Δείτε Επίσης
ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Εκτός από αυτά όμως, άλλα 16 οινοποιεία κατέκτησαν ασημένια μετάλλια αποδεικνύοντας ότι τα ελληνικά κρασιά μπορούν να σταθούν επάξια σε διεθνείς διαγωνισμούς. Οι διακρίσεις για τα ελληνικά κρασιά σε τέτοιο επίπεδο είναι εξαιρετικά σημαντικές ειδικά όταν αξιολογούνται μαζί με κάποια από τα γνωστότερα οινοποιεία του κόσμου από παραδοσιακές οινικά περιοχές.

Σε τέτοιες διαδικασίες ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος όπως και στην αγορά όπου οι επιλογές που έχουν οι καταναλωτές αμέτρητες. Χώρες, περιοχές, τιμές, ποικιλίες.  Η βράβευση σε διαγωνισμούς με το κύρος του Concours Mondial Bruxelles δεν είναι απλώς μία επιβράβευση για τον παραγωγό και την ομάδα που συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, αλλά ένα ισχυρό όπλο που ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή οινική σκηνή.

 

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!