ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Adrian Chitty από τις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε την κατηγορία “Παραγωγή” με τη φωτογραφία The Eye, μια ενδιαφέρουσα λήψη που αποτυπώνει σταφύλια Chardonnay να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σχέδιο στον πυθμένα μιας ανοξείδωτης δεξαμενής.

«Ένα κορίτσι αδειάζει μια δεξαμενή κρασιού στη Βουργουνδία». Αυτή η στιγμή, όπως αποτυπώθηκε από τον φακό του Thierry Gaudillère, του χάρισε το φετινό Βραβείο Errazuriz, ως Φωτογράφος  Κρασιού για το 2023.

Ο Γάλλος φωτογράφος απαθανάτισε το θέμα του, με τη νεαρή εργάτρια να ξεκουράζεται μέσα στη δεξαμενή μετά την ολοκλήρωση της δύσκολης εργασίας.
«Αυτή η όμορφα φωτισμένη και καδραρισμένη εικόνα αποτυπώνει την αφοσίωση, την αγνή φυσική εργασία που συνοδεύει την παραγωγή κρασιού – δεν υπάρχει καμία λάμψη εδώ», δήλωσε η Caroline Kenyon , η ιδρύτρια των βραβείων. «Υπάρχει χαρακτήρας στο πρόσωπο του θέματος – κουρασμένη αλλά νικητής, γνωρίζει ότι είναι μια δύσκολη δουλειά που έγινε με επιτυχία».
Το Βραβείο Φωτογράφου Κρασιού Errazuriz, αποτελεί μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year και οι νικητές ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στο κτίριο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Λονδίνο.
Ο Gaudillère είχε ήδη κερδίσει την υποκατηγορία «Άνθρωποι» του βραβείου Φωτογράφου Κρασιού Errazuriz της χρονιάς για την φωτογραφία αυτή.

Ο ισπανός φωτογράφος Oscar Oliveras κατέκτησε το βραβείο στην υποκατηγορία «Τοποθεσίες» για τη φωτογραφία “Pommard Pruning”, μια άλλη εικόνα που απαθανατίστηκε στη Βουργουνδία όταν οι αμπελοκκαλιεργητές προσπάθησαν με καπνούς, να προστατέψουν τα κλήματα από τον παγετό. Credit: Oscar Oliveras / Pink Lady® Food Photographer of the Year 2023

Στην ομάδα των κριτών ήταν ο φωτογράφος φαγητού David Loftus, η Magui Chadwick της Errazuriz, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Decanter Patrick Grabham, η συγγραφέας κρασιού Joanna Simon, η πρόεδρος της Champagne Taittinger, Vitalie Taittinger και η συγγραφέας κρασιού Sophia Longhi.

Δείτε Επίσης

Από τους νικητές των τριών κατηγοριών ο Gaudillère απέσπασε τελικά το μεγάλο βραβείο. Είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Άνθρωποι” το 2018, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακηρύχθηκε Φωτογράφος Κρασιού Errazuriz της Χρονιάς.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!