ΟΙΝΟ VINO

Η Ελλάδα συνάντησε οινικά την Ιταλία σε ένα γεμάτο event. Είχε concept με τα κρασιά των δύο χωρών να συμπρωταγωνιστούν, έγινε σε πολύ όμορφο χώρο, το amalias 36, ένα από τα ομορφότερα νέο-κλασσικά κτήρια της Αθήνας, είχε ωραία ατμόσφαιρα, είχε live μουσική με τραγούδια της όπερας και φυσικά αυτό που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, είχε εξαιρετικά κρασιά.

Από το Alto Adige έως τη Σικελία και από τη Δράμα μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο, όσοι βρέθηκαν στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικά δείγματα τόσο τοπικών αλλά και διεθνών
ποικιλιών που οινοποιούνται στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν και δύο masterclasses. O Clemens Lageder ιδιοκτήτης και οινολόγος του Alois Lageder μίλησε για τους τρόπους εκχύλισης παραγωγής λευκών ποικιλιών, διαφορετικά υψόμετρα & κλίματα, ηλικίες αμπελοτοπίων και νέες ποικιλιακές τάσεις στο Alto Adige μέσα από ένα βιωματικό wine tasting. Στο δεύτερο masterclass, ο Γιώργος Λούκας οδήγησε το κοινό σε ένα ανατρεπτικό blind tasting.

Στη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά αλλά και να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς. Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι που σέρβιραν πίσω από τους πάγους είχαν όλη τη διάθεση να μοιραστούν μαζί μας τις οινικές τους προσεγγίσεις, να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη γεωγραφία της περιοχής αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία που ακολουθούν.

Η έκθεση ΟινοVino δεν ήταν ένας διαγωνισμός ή μια σύγκριση ελληνικών και ιταλικών κρασιών για να αποφανθούμε ποια χώρα κέρδισε τη μάχη. Κυρίως ήταν μια κοινή εμφάνιση οινοποιείων από τις δύο χώρες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες με τα κρασιά τους. 

Πίσω από το Oino Vino βρίσκεται η ομάδα της Deals που ασχολείται από το 1986 με την εισαγωγή και τη διανομή των πιο εκλεκτών γαστρονομικών προϊόντων στις κατηγορίες του κρασιού, της μπίρας, των οινοπνευματωδών ποτών, των τροφίμων και του εξοπλισμού.

Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της αγοράς και των πρώτων υλών, στόχος της Deals είναι να εξυπηρετεί τα καλύτερα σημεία εστίασης και λιανικής πώλησης ώστε να προσφέρει στον τελικό καταναλωτή μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Στο Oino Vino συμμετείχαν τα παρακάτω οινοποιεία ανά χώρα:

Ελλάδα:
Oenops Wines / Δράμα
Αμπελώνες Μάρκου / Αττική
Κτήμα Μητραβέλα / Νεμέα
Κτήμα Γεροβασιλείου / Επανομή
Κτήμα Βιβλία Χώρα / Καβάλα
Κτήμα Δύο Ύψη
Mikra Thira / Σαντορίνη
Κτήμα Μικρού Τίτου
Κτήμα Άλφα / Αμύνταιο
Οινοποιείο Σαρρή / Κεφαλονιά
Seiradi – Paros Farming Community / Πάρος
Οινοποιείο Νεραντζή / Σέρρες
Οινοποιείο Αρβανιτίδη / Θεσσαλονίκη
Οινοποιείο Βενετσάνος / Σαντορίνη
Οινοποιείο Κόκκινος / Νάουσα
Οινοποιείο Μανουσάκη / Κρήτη
Κτήμα Κατσαρού / Κρανιά
Volacus Winery / Τήνος

Δείτε Επίσης

Κύπρος:
Makarounas Boutique Winery / Λετύμπου

Ιταλία:
Luciano Sandrone / Piemonte
Le Macchiole / Tuscany
Montevertine / Tuscany
Sottimano
Capannelle / Tuscany
Alois Lageder / Alto Adige
Campagnola / Veneto
Angelo Negro / Piemonte
Benanti / Sicily
Lungarotti / Umbria
Il Poggione / Tuscany
Stomennano / Tuscany
Sa Raja / Sardinia
Zardetto / Veneto
Bosio Family Estates / Piemonte

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!