ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ FINE WINE

Ο δείκτης Liv-ex 1000 της Λονδρέζικης εμπορικής πλατφόρμας Liv-ex (London International Vintners Exchange) κατέγραψε απώλειες 1,4% σε αξία τον Οκτώβριο. Η αξία των συναλλαγών είχε ήδη μειωθεί κατά ένα ποσοστό τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Αύγουστο. Ο δείκτης Liv-ex Fine Wine 1000 αποτελείται από επτά υποδείκτες από όλο τον κόσμο και αντιπροσωπεύει την εξέλιξη των τιμών των 1.000 πιο περιζήτων, κορυφαίων κρασιών.

Με μια μόλις εξαίρεση, οι υποδείκτες κατέγραψαν μηνιαίες απώλειες σε σχέση με το προηγούμενο έτος: Ο δείκτης Bordeaux 500 είχε πτώση κατά 9,3%, ο δείκτης Burgundy 150, έπεσε 14,1% και ο δείκτης Champagne 50 κατέγραψε επίσης πτώση 15,3%. Ο δείκτης Rhône 100 είχε τις περισσότερες απώλειες, καταγράφοντας πτώση 18,1%. Μικρότερες απώλειες κατέγραψε ο Italy 100 με 5,7%. Ο  “Υπόλοιπος Κόσμος 60” ήταν ο μοναδικός υποδείκτης που κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη συνεχή φορά: αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο. Η άνοδος αυτή πιστώνεται κυρίως στα κρασιά της Καλιφόρνιας.

Οι δείκτες Liv-ex Fine Wine 100 και Liv-ex Fine Wine 50, οι οποίοι κατά κύριο λόγο αντιπροσωπεύουν κρασιά κατηγορίας Premier Cru είχαν επίσης απώλειες τον Οκτώβριο (2,1% και 1,9% αντίστοιχα). Έτσι δεν επαληθεύθηκαν οι εκτιμήσεις ότι η αγορά είχε φτάσει στο κατώτατο επίπεδο τον Σεπτέμβριο. Οι όγκοι και ο αριθμός των συναλλαγών αυξήθηκαν τον Οκτώβριο όπως και ο αριθμός των κρασιών που καταγράφηκαν φτάνοντας στα 2.243.
Όλοι οι δείκτες Liv-ex υπολογίζονται με βάση τις παγκόσμιες εμπορικές δραστηριότητες περισσότερων από 620 wine traders. Υπολογίζεται η μέση τιμή της υψηλότερης προσφοράς και της χαμηλότερης προσφοράς στην αγορά, που οδηγούν σε δεσμευτικές συναλλαγές, ανεξάρτητα από τις τιμές καταλόγου.

Δείτε Επίσης

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!