ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΟ BORDEAUX

Το Château Léoville Las Cases είναι το πρώτο από τα σπουδαία οινοποιεία του Bordeaux που δημοσιεύει την τιμή της σοδειάς του 2023 και έχει κάνει μια μεγάλη μείωση στην τιμή. Όπως μας ενημερώνει ο Αίολος, η εταιρεία που αντιπροσωπεύει το οινοποιείο στην ελληνική αγορά, η en primeur τιμή για τo Château Léoville Las Cases, Saint Julien, 2eme Grand Cru Classé είναι 162,00 € για τη σοδειά του 2023 και είναι μειωμένη κατά 40% σε σχέση με τη σοδειά του 2022. Η τιμή αυτή είναι αρχική τιμή, χωρίς ΦΠΑ, περιλαμβάνει τα έξοδα αποστολής εντός Αθηνών.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα εμπορίας Liv-Ex, η λιανική τιμή του Las Cases είναι ίδια με της σοδειάς του 2019 που είχε κυκλοφορήσει την εποχή της πανδημίας και λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατούσε εκείνη την περίοδο, προσφέρθηκε σε πολύ ευνοϊκές τιμές.

Το Château Léoville Las Cases από το Saint-Julien, το οποίο κατατάσσεται ως Deuxième Cru, ανήκει στα λεγόμενα Super-Seconds και η ποιότητά του συχνά αξιολογείται στο επίπεδο των Premier Crus, ακολουθεί έτσι τις τάσεις των εμπόρων και των αναλυτών αγοράς. Αυτοί προέβλεψαν ότι η εκστρατεία Bordeaux En Primeur για τα 2023 θα μπορούσε να είναι επιτυχημένη μόνο εάν οι τιμές έπεφταν τουλάχιστον κατά 30% σε σύγκριση με το 2022.

Η κίνηση αυτή θεωρείται από την αγορά μια ένδειξη για τη διαμόρφωση των τιμών για τα Bordeaux του 2023. «Επιτέλους τα μυαλά του Bordeaux σταμάτησαν να πετούν στα σύννεφα και είπαν να ακούσουν την αγορά. Μην περιμένετε ότι θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα», μας λέει σχολιάζοντας την είδηση ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, General Manager της εταιρείας Αίολος.

Δείτε Επίσης
DR LOOSEN ΣΤΟ BORDEAUX

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Pontet Canet που κατέβασε κατά 30% τις en primeur τιμές του και έτσι το Château Pontet- Canet,Pauillac, 5eme Grand Cru Classé έχει αρχική τιμή (προ ΦΠΑ) 77 € ενώ η περσυνή σοδειά ήταν πάνω από τα 100 €.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!