ΣΟΚ …στην Κεφαλονιά

Η ισχύς εν τη ενώσει, σκέφτηκαν οι παραγωγοί της αγαπημένης Κεφαλονιάς και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τα εκλεκτά κρασιά τους που όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις μας. 

ΣΟΚ είναι τα αρχικά του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και κάθε άλλο παρά σοκ ήταν για εμάς η είδηση αφού στο ταξίδι μας είχαμε διακρίνει μία δυνατή ομάδα στο νησί, η οποία  είχε ως πρωταρχικό της μέλημα να μπει η Κεφαλονιά στο χάρη των παγκόσμιων προορισμών για οινοτουρισμό και όχι μόνο.

Επτά οινοποιεία, ανέλαβαν να αναδείξουν–προωθήσουν τα κρασιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης:  

  • Foivos, Wines Of Greece 
  • Gentilini Winery & Vineyards 
  • Κτήμα Χαριτάτου – Haritatos Vineyard  
  • Ορεάλιος Γη 
  • Petrakopoulos Wines 
  • Sarris Winery 
  • Sclavos Wines
Στο κτήμα Χαριτάτου

Οι ΠΟΠ ποικιλίες Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και Μοσχάτο είναι γνωστά παγκοσμίως, έχουν μακρά παράδοση και παίζουν σημαντικό ρόλο στη πολιτιστική κουλτούρα του νησιού, έτσι, τα οινοποιεία του Kefalonia Wines αποφάσισαν να έρθουν μαζί και να προγραμματίσουν δράσεις προβολής και εξωστρέφειας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την ενίσχυση του brand name του κεφαλλονίτικου και ιθακήσιου οίνου με στόχο να τα γνωρίσει και το ευρύτερο κοινό. Ο αμπελοοινικός τουρισμός είναι προτεραιότητα και ο σύνδεσμος έχει ως στόχο να βάλει τη Κεφαλονιά στο χάρτη των παγκόσμιων προορισμών για οινοτουρισμό, ενώ η πολιτιστική κουλτούρα και γαστρονομική παράδοση είναι αναπόσπαστα κομμάτια της οινικής παράδοσης τα οποία θα αναδειχθούν μέσα από τις δράσεις του συνδέσμου, όπως και το αμπελουργικό τοπίο και τα οινικά προϊόντα των νησιών. Μέσα από τα κανάλια στα social media, τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς θα μοιραστούν την καθημερινότητα στα οινοποιεία, τους ανθρώπους πίσω από αυτά, τη φύση, το terroir και το κρασί του τόπου. 

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους αγαπημένους παραγωγούς!

Δείτε Επίσης

Περισσότερα για τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς – Kefalonia Wines θα  βρείτε στο facebook και instagram @kefaloniawines.  g

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!