ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ

Πλησιάζουν πλέον το 1 εκατομμύριο ευρώ ανά εκτάριο, οι τιμές των αμπελώνων στη Βουργουνδία, καθώς την περασμένη χρονιά, αυξήθηκαν 11% σε σχέση με την προηγούμενη. Συγκεκριμένα, η τιμή στην περιοχή Côte-d’Or αυξήθηκε για 28η συνεχόμενη φορά και έφτασε πλέον τα 2,25 εκατομμύρια ευρώ το εκτάριο, ενώ οι περιοχές των κόκκινων κρασιών πουλάνε πλέον σε τιμές κοντά στα 950.000 ευρώ το εκτάριο.

Οι αυξημένες τιμές, όπως είναι αναμενόμενο έχουν οδηγήσει σε μειωμένες πωλήσεις και έτσι την περασμένη χρονιά, άλλαξαν χέρια 7,6% λιγότερες εκτάσεις σε σχέση με την προηγούμενη. Δύο από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της περασμένης χρονιάς ήταν η αγορά σχεδόν 20 εκταρίων στη Βουργουνδία από το Maison Joseph Drouhin και το επενδυτικό fund Solexia αγόρασε 7 εκτάρια του Domaine des Terres de Velle in Auxey-Duresses. Ωστόσο, αυτή η χρονιά ξεκίνησε εντυπωσιακά με την αγορά 70 εκταρίων του William Fèvre στο Chablis από το Domaines Barons de Rothschild Lafite. Σ

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!