ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ROMANEE

Διανυκτέρευση σε σκηνές, κρύο και δύσκολες συνθήκες για να μία φιάλη Romanée-Conti.

Οπλισμένοι με υπομονή, δεκάδες οινόφιλοι πέρασαν μια νύχτα σε σκηνές έξω από το κεντρικό κατάστημα του κρατικού οινοπώλη Vinmonopolet στο Όσλο. Κάποιοι, έμειναν ακόμα και για αρκετές εβδομάδες με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, για να μπορέσουν να αποκτήσουν σπάνιες φιάλες από τη Βουργουνδία. .

Είναι μια τελετουργία που γίνεται κάθε χρόνο στη Νορβηγία και κάθε χρόνο μαζεύει όλο και περισσότερο κόσμο. Φέτος, οι πρώτοι τρεις κατασκήνωσαν τηνς 1η Ιανουαρίου, ακριβώς ένα μήνα πριν την ετήσια κυκλοφορία των κρασιών του Vinmonopolet από τη Βουργουνδία, που έγινε την 1η Φεβρουαρίου. «Έμειναν ακόμα κι έναν μήνα έξω. Ήταν πολύ κρύο – με θερμοκρασίες που έπεσαν και στους -20 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε ο Άρντ Έγκιλ Νόρντλιεν, διευθυντής στο κομμάτι των premium κρασιών και των δημοπρασιών στο Vinmonopolet.

Η λογική που εφαρμόζεται είναι «first come, first served», που σημαίνει ότι μόνο οι πρώτοι στη σειρά ήταν τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποιες special φιάλες για την κάβα τους. Ανάμεσά τους κρασιά από το Domaine de la Romanée-Conti και το Domaine Armand Rousseau. Όσο περίμεναν έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια άραζαν σε καρέκλες του camping και τρέφονταν με σνακ. Μια ημέρα πριν την κυκλοφορία των κρασιών, 56 άτομα πέρασαν τη νύχτα έξω από το κεντρικό κατάστημα. Όταν άνοιξε στις 10.00 π.μ., υπήρχαν τουλάχιστον 200 άτομα στην ουρά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κορυφαία κρασιά που έφτασαν από τη Βουργουνδία στη Νορβηγία έχουν ήδη εξαντληθεί για φέτος. Οι τρεις φιάλες Romanée-Conti Grand Cru 2020 πωλήθηκαν σε τιμή λιανικής 7.125 ευρώ ανά φιάλη.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!