ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ Ο VALTTERI BOTΤAS

O Valtteri Bottas, πιλότος της Alfa Romeo στη Formula 1, είναι ένας από τους νέους επενδυτές στην εταιρεία Cult Wines, που ειδικεύεται στα premium wines. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της λίστας των ανθρώπων που συνεισέφερεν ώστε να συγκεντρωθούν περίπου 1,7 εκατομμύρια λίρες για την νέα χρηματοδότηση είναι και ο πρώην CEO και πρόεδρος της Moët Hennessy, Christophe Navarre, ο Chris Jones, πρώην CIO της Blackrock για τα διεθνή ενεργά κεφάλαια και ο Reda Bedjaoui , ιδρυτής της εταιρείας τεχνολογίας fintech Privat 3 Money.
Όπως αναφέρει το Decanter, τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα υποστηρίξουν τη στρατηγική ανάπτυξης της Cult Wines και την επέκταση της στην ψηφιακή πλατφόρμα CultX για ηλεκτρονικό εμπόριο κρασιών, καθώς και επενδύσεις σε τεχνολογία και δεδομένα. Ο Navarre και ο Jones θα ενταχθούν και στο διοικητικό συμβούλιο της Cult Wines ως στρατηγικοί σύμβουλοι.
Ο Tom Gearing, CEO και συνιδρυτής της Cult Wines, δήλωσε: “Καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να επεκτείνουμε την παγκόσμια παρουσία μας, παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δυναμική του κρασιού ως προϊόν απόδοσης, επενδύοντας σε τεχνολογία, προσφέροντας αξιόπιστα δεδομένα και καινοτόμες λύσεις που αντιμετωπίζουν τις πολυπλοκότητες που σχετίζονται με την ιδιοκτησία και το εμπόριο κρασιού.”

Ο Bottas ήταν πελάτης της Cult Wine Investment εδώ και καιρό πριν γίνει επενδυτής στην εταιρεία: “Η επένδυση στην Cult Wines ήταν μια φυσική επέκταση της αγάπης μου για το κρασί”.

Η Cult Wines ιδρύθηκε το 2007 και οι συνολικές πωλήσεις της αυξήθηκαν το 2022 κατά 32%, φθάνοντας τα 90 εκατομμύρια λίρες. Η πλατφόρμα επενδύσεων σε κρασί της Cult Wines διαχειρίζεται αυτήν τη στιγμή κεφάλαια αξίας 290 εκατομμυρίων λιρών σε premium wines, με αύξηση 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!