ΤΑ 50GGW ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Φθινοπωρινή λάμψη στο Παρίσι με τα 50 Great Greek Wines και αστέρια Michelin στην Πόλη του Φωτός. Στις 8 Οκτωβρίου, το Παρίσι έγινε ο πέμπτος σταθμός των δράσεων του 50 Great Greek Wines (50 GGW) σε αγορές του εξωτερικού. Με τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το 50 GGW | Panorama in Paris παρουσίασε βραβευμένα ελληνικά κρασιά από τις τρεις λίστες που έχουν ήδη διεξαχθεί, μέσω ενός masterclass και ενός γευσιγνωστικού δείπνου.

Το masterclass, που πραγματοποιήθηκε στο Hôtel Fauchon, παρουσίασε 18 κρασιά στους κορυφαίους επαγγελματίες της γαλλικής αγοράς, με τον ιδρυτή του 50 GGW, Γιάννη Καρακάση MW, και τον Γάλλο Master of Wine, Jeremy Cukierman. Οι παρευρισκόμενοι ήταν επαγγελματίες από διάσημα εστιατόρια, εισαγωγείς και δημοσιογράφοι, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση των ελληνικών κρασιών στη Γαλλία. Ο Cukierman εξήρε το επίπεδοκρασιών αλλά και γενικότερα των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν από τον Γιάννη Καρακάση MW και τον στενό συνεργάτη του Γρηγόρη Μιχαήλο Dip, τονίζοντας την ποικιλομορφία των ελληνικών terroirs και ποικιλιών, και στάθηκε στη δυναμική των ελληνικών κρασιών στη γαλλική αγορά.

Το βράδυ, ένα VIP δείπνο στο τριάστερο εστιατόριο Alléno Paris του Γιανίκ Αλλενό, έδωσε στους προσκεκλημένους την ευκαιρία να συνδυάσουν επιλεγμένα ελληνικά κρασιά με γαλλική γαστρονομία υψηλού επιπέδου. Μια σύμπραξη που ανέδειξε την αυξανόμενη αναγνώριση του ελληνικού κρασιού στην παγκόσμια αγορά, καθώς και τη σημαντική γαστρονομική του αξία.

Το masterclass, που έγινε στο Hôtel Fauchon, παρουσίασαν ο Γιάννης Καρακάσης MW, και ο Γάλλος Master of Wine, Jeremy Cukierman.

Ο Γιάννης Καρακάσης MW τόνισε ότι «η ποιότητα των ελληνικών κρασιών βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τα ελληνικά κρασιά να βρίσκουν τέτοια αποδοχή στο Παρίσι και να σερβίρονται σε εστιατόρια όπως του Γιανίκ Αλλενό που αποτελούν ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η γαλλική γαστρονομία. Τα κρασιά που παρουσιάστηκαν δείχνουν την απίστευτη δυναμική των γηγενών ποικιλιών στη διεθνή σκηνή». Παράλληλα, υπογράμμισε την υποστήριξη του ΕΟΤ και της εταιρείας Riedel, η οποία ήταν χρυσός χορηγός της εκδήλωσης.

Η Γαλλία, μια αγορά με μεγάλη οινική παράδοση, δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ελληνικά κρασιά τα τελευταία χρόνια. Οι εξαγωγές ελληνικών κρασιών στη Γαλλία φτάνουν σε αξία τα  6,6 εκατ. ευρώ, κατατάσσοντάς την μεταξύ των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αγορών για το ελληνικό κρασί. Οι στοχευμένες δράσεις του 50 GGW στη Γαλλία επιδιώκουν να ενισχύσουν αυτή τη δυναμική, αναδεικνύοντας την ποιότητα των ελληνικών κρασιών σε κορυφαίους επαγγελματίες της αγοράς.

Δείτε Επίσης
50 ΧΡΟΝΙΑ TIGNANELLO

Τα κρασιά που παρουσιάστηκαν στο Masterclass ήταν τα παρακάτω:
1. Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά 2023, Επανομή
2. Οινοποιείο Moinoterra, Βηλάνα 2023, Κρήτη
3. Oenops Wines Βιδιανό 2022, Κρήτη
4. Οινοποιείο Αμαργιωτάκη, Θραψαθήρι 2022, Κρήτη
5. Οινοποιείο Δουλουφάκη, Άσπρος Λαγός 2023, Βιδιανό, Κρήτη
6. Οινοποιείο Πετρακόπουλος, Θυμάρι Πετράς 2022, Ρομπόλα, Κεφαλονιά
7. Τηνιακοί Αμπελώνες, “Clos Stegasta” 2022, Ασύρτικο, Τήνος
8. Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος, “34” 2022, Ασύρτικο, Σαντορίνη
9. Οινοποιείο Γαβαλά, “Ενάλια” 2022, Ασύρτικο, Σαντορίνη
10. Οινοποιείο Κεχρής, Δάκρυ του Πεύκου NV, Ρετσίνα, Ασύρτικο, Μακεδονία
11. Οινοποιείο Μέγα Σπήλαιο, Mega Spileo Orange 2017, Ροδίτης/Μαλβάζια,
Πελοπόννησος
12. Οινοποιείο Τρουπής, Hoof & Lur 2023, Μοσχοφίλερο, Πελοπόννησος
13. Κτήμα Ζαφειράκης, Λημνιώνα Νεαρά Κλήματα 2020, Τύρναβος, Θεσσαλία
14. Αμπελώνες Μακαρούνας, Γιαννούδι 2022, Κύπρος
15. Οινοποιείο Αθανασίου, Θρόνος 2023, Αγιωργίτικο, Νεμέα
16. Οινοποιείο Μητραβέλας, Κτήμα Ερυθρό 2022, Αγιωργίτικο, Νεμέα
17. Κτήμα Άλφα Ecosystem Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes Single Block “Barba
Yannis” 2020, Αμύνταιο
18. Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Ράμνιστα 2020, Ξινόμαυρο, Νάουσα

Τα κρασιά που συνόδευσαν τις μοναδικές δημιουργίες του Σεφ Γιαννίκ Αλλενό ήταν:
1. Αμπελώνες Μακαρούνας, Σπουρτίκο 2023, Πάφος, Κύπρος
2. Οινοποιείο Τρουπής, Route Gris 2023, Μοσχοφίλερο, Πελοπόννησος
3. Κτήμα Άλφα, Ροζέ Single Vineyard Hedgehog 2023, Ξινόμαυρο, Αμύνταιο
4. Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά 2022, Επανομή
5. Oenops Wines Βιδιανό 2022, Κρήτη
6. Οινοποιείο Γαβαλά, Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες 2023, Ασύρτικο, Σαντορίνη
7. Τηνιακοί Αμπελώνες, “Clos Stegasta” 2022, Ασύρτικο, Τήνος
8. Οινοποιείο Κεχρής, Δάκρυ του Πεύκου NV, Ασύρτικο, Μακεδονία
9. Κτήμα Ζαφειράκης, “TerraCotta” 2022, Λημνιώνα, Τύρναβος, Θεσσαλία
10. Τηνιακοί Αμπελώνες, “Clos Stegasta” 2020, Μαυροτράγανο, Τήνος
11. Οινοποιείο Πετρακόπουλος, Μοσχάτο Κεφαλονιάς 2022, Κεφαλονιά

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | [email protected]
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

Νέες Ετικέτες

Νέες Ετικέτες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!