Μία στις τρεις φιάλες κρασιού που καταναλώνεται στη Γαλλία, είναι ροζέ, σύμφωνα με την έκθεση του ” World Rosé Observatory ” για το 2020 και το 2021. Σύμφωνα με αυτήν, η παγκόσμια παραγωγή έφτασε τα 23 εκατομμύρια εκατολίτρια ροζέ κρασί για το 2020. Η Γαλλία, με ποσοστό 35%, μαζί με την Ισπανία παράγουν περισσότερο από το μισό αυτής της ποσότητας. Χώρες όπως η Χιλή, η Νέα Ζηλανδία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία κατέγραψαν αύξηση της παραγωγής κατά περισσότερο από 50% τα τελευταία δέκα χρόνια.
Παγκοσμίως, μόνο μία στις δέκα φιάλες κρασιού που καταναλώνονται είναι ροζέ. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης, υπάρχουν αγορές όπου τα ροζέ δεν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν και να δημιοργήσουν τάση. Η Ισπανία εξάγει περισσότερο από διπλάσια ποσότητα σε σύγκριση με τη Γαλλία. Σε αξία, τα γαλλικά ροζέ κρασιά κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά με ποσοστό 45%.