ΤΑ ΣΑΜΙΩΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Όπως έρχεται κανείς στον πανέμορφο τόπο του Πυθαγόρα και της αμπέλου, η πρώτη του εικόνα στο αεροδρόμιο, κατά την παραλαβή των αποσκευών, είναι τα υπέροχα
Συνεταιριστικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου σε ένα καλοκαιρινό, θαλασσινό φόντο. Κι αν αυτό θεωρείται αυτονόητο για έναν οινικό τόπο, δυστυχώς δεν εφαρμόζεται σε άλλες οινικές περιοχές της χώρας μας. Ο ΕΟΣ Σάμου, για μία ακόμα φορά πρωτοπορεί.

Η βιωματική εμπειρία των επισκεπτών από τις ομορφιές της πατρίδας μας είναι αυτή που διατηρείται στη μνήμη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εντύπωσή τους από τον τόπο, τα προϊόντα και τους ανθρώπους, μεταφέρεται στον περίγυρό τους, στους φίλους και τους συγγενείς, προάγοντας έτσι τον ελληνικό οινογαστρονομικό τουρισμό.

Μα και όταν το ταξίδι τελειώνει και όσοι επέλεξαν τη Σάμο ετοιμάζονται για αναχώρηση, πριν αποχαιρετήσουν το μοναδικό πολιτιστικό αποτύπωμα της γενέτειρας του Πυθαγόρα, προτού χαθεί από το οπτικό τους πεδίο το μεγαλείο του σαμιακού αμπελώνα που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και στρέφει τα φύλλα του προς το φως και το μέλλον, η γιγαντοοθόνη στην αίθουσα αναχωήσεων του Αεροδρομίου έρχεται να τους θυμίσει πως η γεύση και τα αρώματα αυτού του τόπου χωρούν σε ένα μπουκάλι νοσταλγίας. Σε μια φιάλη από τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού, για τα οποία είναι διάσημο το νησί, στα πέρατα του κόσμου.

Δείτε Επίσης
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Και φέτος, στο διεθνή αερολιμένα «Αρίσταρχος ο Σάμιος» η εικόνα των σαμιώτικων συνεταιριστικών κρασιών του ΕΟΣ Σάμου αφήνει στους επισκέπτες την πρώτη μα… και την τελευταία εντύπωση!

Παράλληλα, τα κρασιά της Ομάδας Παραγωγών Οίνου του Συνεταιρισμού Σάμου κοσμούν την πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζεται το Λιμενικό Ταμείο, στην πρωτεύουσα του πυκνόφυτου νησιού.
Μια όμορφη υποδοχή, όπως θα μπορούσε κανείς να την εκφράσει και τραγουδιστά: «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…»

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται στη Σάμο υπάρχουν αμπελώνες στις πλαγιές του όρους Άμπελος, σε υψόμετρο μέχρι και 900 μέτρα.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!