TERROIRIST, ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Μια νέα πρόταση για τους οινόφιλους ήρθε να προστεθεί στην οινική σκηνή του Χαλανδρίου. Το Terroirist είναι ένα wine bar που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες ημέρες σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στην οδό Θουκιδίδου. Υπεύθυνοι για το νέο project είναι οι Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου, γνωστοί από το Penny Lane και το μπαρ 9B, που εδώ συνεργάζονται με τον Δαμιανό Ασημένιο. Στο επίκεντρο του Terroirist βρίσκεται φυσικά το κρασί. Η έννοια του terroir είναι σύνθετη και περιλαμβάνει όλες τις συνθήκες που επηρεάζουν το αμπέλι. Το κλίμα και το μικροκλίμα, το έδαφος και τη σύνθεσή του, την κλίση, το υψόμετρο, το νερό αλλά και την ανθρώπινη παρέμβαση στο αμπέλι. Terroirστες αποκαλούνται οι λάτρεις των κρασιών που φτιάχνονται με γνώμονα την ανάδειξη όλων αυτών των στοιχείων. Στο νέο wine bar του Χαλανδρίου, τα πράγματα είναι πιο απλά.

Το βασικό concept της wine list είναι η παρουσίαση κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα και κυρίως μονοποικιλιακών εκφράσεων. Από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη και από την Κεφαλονιά μέχρι τη Σαντορίνη καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής οινικής επικράτειας με όλα τα είδη κρασιού. Λευκά ροζέ, κόκκινα και orange. Ξηρά, αφρώδη και γλυκά.

Οι διεθνείς πινελιές χωρίς να καταλαμβάνουν μεγάλο κομμάτι της λίστας κινούνται σε ένα εύρος που καλύπτει κλασικές ευρωπαϊκές ετικέτες από γνωστά wine regions μαζί με νεοκοσμίτικες προτάσεις. Με πολλές επιλογές σε ποτήρι σε τιμές που ξεκινούν από τα 5,5 Ευρώ στο “Terroirist”, όσοι βρεθούν εκεί, βρίσκουν ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά από γνωστές και καταξιωμένες ετικέτες μέχρι μικρά, πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία. Η λίστα σε πρώτη φάση περιλαμβάνει συνολικά 80 ετικέτες αλλά συνεχώς εμπλουτίζεται.

Η νέα άφιξη στον πεζόδρομο της Θουκιδίδου στο Χαλάνδρι είναι ένα wine bar που λατρεύει το terroir, το design και την αισθητική.

Σε καλές τιμές μπορείς να πάρεις τη φιάλη για το σπίτι, αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε κρασιά που δεν βρίσκεις στα ράφια ακόμα και πολύ καλά ενημερωμένης κάβας. Την λίστα υπογράφει η οινολόγος- sommelier Χρύσα Γιατρά και την εκτελούν με χαμόγελο και ευγένεια οι άνθρωποι του service. Οι σωστές συνθήκες φύλαξης των κρασιών εξασφαλίζονται από τον ειδικό κλιματιζόμενο χώρο που φυλάσσονται, ο οποίος ξεχωρίζει στην μία πλευρά του κτιρίου.

Το κομμάτι του φαγητού έχει μία επίσης σημαντική υπογραφή, αυτή του βραβευμένου σεφ Άγγελου Λάντου. Πέρα από τα επιλεγμένα τυριά και αλλαντικά το μενού περιλαμβάνει σαλάτες, μπρουσκέτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά και κυρίως πιάτα με κρέας, ψάρι και λαχανικά. Η κατάρτιση του μενού σε προϊδεάζει για απολαυστικές γεύσεις και σε αυτό συνεισφέρει η μεγάλη σημασία που δίνεται στην πρώτη ύλη αλλά και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται.

Ο χώρος είναι ένα mix των κλασικών χαρακτηριστικών της παλιάς μονοκατοικίας με σύγχρονα στοιχεία που προέρχονται από το βιομηχανικό design. Η εξωτερική αυλή που πλαισιώνει το κτίριο αναμένεται σύντομα να αποτελέσει το επίκεντρο των καλοκαιρινών οινικών βραδιών. Και ο κόσμος στο Terroirist είναι mixed. Όλες οι ηλικίες βρίσκουν αυτό που θα τους ικανοποιήσει και τα τραπέζια γεμίζουν με παρέες που απολαμβάνουν το κρασί.

Δείτε Επίσης

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!