ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ

Το οινοποιείο της GAIA WINES στη Σαντορίνη, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, στη θέση Βραχειές της Έξω Γωνιάς, ανάμεσα στο Καμάρι και στον Μονόλιθο, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο.

Το χαρακτηριστικό φουγάρο του οινοποιείου Γαία.

Οι ιδρυτές της GAIA WINES, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Λέων Καράτσαλος, μετέτρεψαν το παλιό πετρόκτιστο βιομηχανικό κτίριο που κατασκευάστηκε για την παραγωγή ενός άλλου φημισμένου σαντορινιού προϊόντος σε οινοποιείο.

Ο τοματοπελτές και η λιαστή τομάτα που έφτιαχναν εδώ, έδωσαν τη θέση τους στα κρασιά της Σαντορίνης.

Η ξενάγηση και η γευστική δοκιμή στο οινοποιείο, προσαρμόζονται ανάλογα με τη διάθεση του επισκέπτη.

Υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσει κανείς απλά ένα ποτήρι κρασί με θέα τη θάλασσα αλλά αν κάποιος θέλει να εντρυφήσει βαθύτερα στην οινοποιητική φιλοσοφία της GAIA WINES, θα δει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και παλαίωσης των κρασιών και θα δοκιμάσει ολόκληρη τη γκάμα του οινοποιείου. Ανάμεσα στα κρασιά που δοκιμάσαμε κατά την επίσκεψή μας στο οινοποιείο, ξεχωρίζει ο Θαλασσίτης.

Δείτε Επίσης

Ασύρτικο από τους αυτόριζους αμπελώνες της Επισκοπής, του Ακρωτηρίου και του Πύργου, με τον μέσο όρο ηλικίας των πρέμνων να φτάνει στα 80 έτη, με ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, που σπάνια ξεπερνά τα 350 κιλά ανά στρέμμα.

Οινοποίηση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και ωρίμανση για λίγους μήνες στη φιάλη πριν από την κυκλοφορία στην αγορά.

Ένα κρασί έτοιμο για κατανάλωση, που θα αποζημιώσει τους πιο υπομονετικούς με ενίσχυση της ορυκτότητας και του αρωματικού και γευστικού χαρακτήρα στα δύο με τρία χρόνια.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!