Θλίψη για το θάνατο του Βασίλη Κουρτάκη

Ο κόσμος του ελληνικού κρασιού θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Κουρτάκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Κορυφαία και πολυσχιδής προσωπικότητα , στη διάρκεια της δεκαετίας του 60 ο Βασίλης Κουρτάκης συνέβαλε καθοριστικά να ανοίξει ο δρόμος για το εμφιαλωμένο κρασί στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας από τη Γαλλία όπου σπούδασε οινολογία ανέλαβε την οικογενειακή οινοποιεία της Αττικής η οποία εξελίχθηκε  στη συνέχεια ως «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», μια από τις μεγαλύτερες οινοποιίες της Ελλάδος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου: “Ευφυής και δημιουργικός, με βαθιά γνώση της γεωγραφίας του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα, υπήρξε από τους βασικούς θεμελιωτές του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, πρόεδρος του επί δώδεκα έτη, επίτιμος στην συνέχεια. Με όπλο την κατάρτιση του ως προς την οινική νομοθεσία, πρωταγωνίστησε στη θεσμική θωράκιση του ελληνικού κρασιού και εξόπλισε τον Σύνδεσμο με οργανωτικές δομές που έφεραν σπουδαία αποτελέσματα και ανέδειξαν νέα στελέχη. Ταυτόχρονα συμμετείχε στο ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.)”.

O παππούς του εκλιπόντος ίδρυσε την εταιρία Κουρτάκης το 1895. Το 1905 ξεκίνησαν οι οινοπαραγωγικές δραστηριότητες στα Μεσόγεια και στη συνέχεια ο γιος του ιδρυτή Δημήτρης ξεκίνησε την εμπορία εμφιαλωμένων κρασιών  με διανομή σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού. Υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Κουρτάκη εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παραγωγής και εμφιάλωσης οίνων στην Ελλάδα. Το 1992 ξεκίνησε συνεργασία με το Γιάννη Καλλιγά, που εξελίχθηκε στην πλήρη ιδιοκτησία των σημάτων Καλλιγά. Το 2000 η εταιρεία άλλαξε επωνυμία σε Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. Το 2004 προέβη στην εμπορική σύμπραξη με τον οινοποιό Άγγελο Ρούβαλη και απέκτησε το 50% της εταιρείας Οινοφόρος Α.Ε. Πλέον, η εταιρεία αποτελείται από τρεις διοικητικές υποδιαιρέσεις: Κουρτάκη, Καλλιγά, Οινοφόρος.

 

 

Δείτε Επίσης
ΤΑ 50 GGW ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

 

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!