ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΡΩΞΑΝΗ ΜΑΤΣΑ

Η Ρωξάνη Μάτσα και το υπέροχο κτήμα της δεν χρειάζονται συστάσεις. Ωστόσο είναι ωραίο να αναγνωρίζεται το έργο και η πορεία κάποιων ανθρώπων που πραγματικά έχουν αφιερώσει τη ζωη τους στο κρασί. 

Η «κυρά των αμπελιών του Κάμπου»,  όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσαν, τιμήθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μία σπουδαία διάκριση, για την πολυετή και επιτυχημένη ενασχόλησή της με την αμπελουργία και δήλωσε συγκινημένη, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι “βραβεύτηκε για το … πείσμα της 45 χρόνια τώρα”. 

H Ρωξάνη Μάτσα χαμογελαστή στο Κτήμα της Κάντζας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΓΠΑ με  θέμα: «Η διαχρονική παρουσία της αμπέλου στο μεσογειακό αστικό περιβάλλον» ο κ. Ιωάννης Χρονόπουλος , ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων επέδωσε «περγαμηνή ευφήμου μνείας στη κυρία Ρωξάνη Μάτσα τιμώντας την από χρόνου μακρού διακεκριμένη προσφορά της στο πεδίο της αμπελουργικής παράδοσης και παραγωγής του ελληνικού οίνου, προϊόντος ευρείας κοινωνικής εκτίμησης  και διεθνούς καταξίωσης».  Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο της Ρωξάνης Μάτσα, ο κ. Μανόλης Σταυρακάκης, ομότιμος καθηγητής του ΓΠΑ, στα πλαίσια της ομιλίας του, την χαρακτήρισε «κυρά των αμπελιών του Κάμπου», ενώ ο συγγραφέας – ποιητής κ. Ευάγγελος Ανδρέου την αποκάλεσε «η νύμφη της αμπελόεσσας Αττικής».

Η πορεία της – τεράστια και η προσωπικότητά της ακόμα μεγαλύτερη.  Η δισέγγονη του Αλέξανδρου Καμπά, δεν συνέχισε απλά την οικογενειακή παράδοση στο χώρο αλλά αφιέρωσε τη ζωή της στο Κτήμα της Κάντζας, με πολλές ευτυχισμένες αλλά και δύσκολες στιγμές. Η Ρωξάνη Μάτσα, δημιούργησε  το δικό της παράδεισο και διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο  στην πορεία του ελληνικού κρασιού αλλά και ειδικά στη διάδοση της Μαλαγουζιάς, της οποίας θεωρείται από πολλούς και η μητέρα της. Οσοι τη γνωρίζουν από κοντά ξέρουν πολύ καλά ότι είναι ακούραστη, γεμάτη νέες ιδέες , πάντα πειραματίζεται με νέες μεθόδους και όπως ήταν φυσικό πειραματίστηκε και προχώρησε στην παραγωγή κρασιών χωρίς θειώδη. 

Η Ρωξάνη Μάτσα και ο Σωτήρης Νικολογιάννης.

Η διάκριση αυτή της Ρωξάνης Μάτσα αποτελεί τιμή όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την οινοποιία Μπουτάρη που συνεργάζεται εξαιρετικά με την εμβληματική αμπελουργό από το 1980 και κυκλοφορούν από κοινού στην αγορά επιτυχημένες ετικέτες όπως η Μαλαγουζιά Μάτσα, το Σαββατιανό Μάτσα, το Syrah Boutari Naturally, το Ροδίτη Boutari Naturally και το Σαββατιανό Boutari Naturally. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Ρωξάνη Μάτσα και το Κτήμα Μάτσα στην Κάντζα Αττικής θα βρείτε: https://www.boutari.gr/winery/attikis καθώς και στο https://www.youtube.com/watch?v=Pxfaa3gQbAI 

Δείτε Επίσης
FERRARI ΓΙΑ ΤΟΝ SENNA

 

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!