ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου στο Λονδίνο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 18:00 στην κατάμεστη St. Mary’s Marylebone, συγκεντρώνοντας περίπου 300 επαγγελματίες της οινικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανάμεσά τους ήταν Masters of Wine, Master Sommeliers, εισαγωγείς και χονδρέμποροι, αγοραστές από κάβες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και super markets και δημοσιογράφοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκαν τρία sold out Master Classes με ομιλητές τον Master of Wine Richard Bampfield και τον Bert Blaize, έναν από τους κορυφαίους οινοχόους και μέσα στους 50 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κρασιού στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι δύο ομιλητές μαζί με την χημικό-οινολόγο, σύμβουλο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Σοφία Πέρπερα μύησαν τους προσκεκλημένους του ΣΕΟ σε μια οινική περιήγηση στους αμπελώνες της Ελλάδας από την αρχαιότητα έως σήμερα παρουσιάζοντας κορυφαία ελληνικά κρασιά από ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 44 οινοποιεία από ολόκληρη την Ελλάδα τα οποία απέδειξαν με έμπρακτο τρόπο γιατί το ελληνικό κρασί αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα δυνατότερα trends στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ξεπερνώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το φράγμα των 7 εκ. ευρώ σε αξία εξαγωγών.

Η εκδήλωση ήταν η εναρκτήρια της φετινής χρονιάς που έχει στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς του ελληνικού κρασιού. Στις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται είναι και ο «Μήνας του ελληνικού κρασιού», που αναμένεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με σημεία λιανικής στο Λονδίνο αλλά και σε περιφερειακές πόλεις. Επισκέψεις εξοικείωσης αγοραστών στους ελληνικούς αμπελώνες και μια σειρά από γευστικές δοκιμές και εκπαιδευτικά master classes σε Λονδίνο, Εδιμβούργο και Μάντσεστερ έχουν προγραμματιστεί για τους καλοκαιρινούς μήνες και τον Σεπτέμβριο του 2024.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου απέναντι στοΕλληνικό κρασί. Όλο και περισσότερες καταξιωμένες Βρετανικές εταιρείες εισαγωγής αποφασίζουν να συμπεριλάβουν ελληνικά κρασιά στο χαρτοφυλάκιό τους ενώ super market, κάβες και εστιατόρια εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες. Είναι ξεκάθαρο ότι η διείσδυση του ελληνικού κρασιού στην πολύ ανταγωνιστική Βρετανική αγορά είναι πολυεπίπεδη και ουσιαστική και δεν περιορίζεται στην ελληνική κοινότητα. Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου δίνει έμφαση στις στοχευμένες επαγγελματικές ενέργειες που έχουν στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς που καλύπτει το ελληνικό κρασί και πάντα σε συμφωνία με το σχέδιο marketing που έχουμε εκπονήσει», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΟ Δρ. Γιάννης Βογιατζής.

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην καμπάνια του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου είναι:

Από Μακεδονία: Κτήμα Άλφα, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Διαμαντάκου, Κτήμα Κυρ Γιάννη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη, Κτήμα Παυλίδη, Οινοποιεία Μπουτάρη, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Οινοποιία Κεχρή, Οινοποιείο Noema

Από Ήπειρο: Οινοποιείο Jima

Από Κεντρική Ελλάδα: Κτήμα Αβαντίς, Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, Κτήμα Μουσών, Οινοποιείο Παπαγιαννάκος, Κτήμα Σαμαρτζή, Κτήματα Χατζημιχάλη

Από Πελοπόννησο: Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου, Γαία Οινοποιητική, Κάστρο Κλάους, Κτήμα Μέγα Σπήλαιο/Cavino, Κτήμα Παλυβού, Κτήμα Σκούρα, Κτήμα Σπυρόπουλου, Κτήμα Τσέλεπου,Οινοποιία Παρπαρούση, Οινοποιίο Ρούβαλη, Οινοποιητική Μονεμβασιάς

Δείτε Επίσης
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Από Κρήτη: Οινοποιείο Διαμαντάκη, Ιδαία Οινοποιητική

Από Κεφαλονιά: Ορεάλιος Γη

Από Σύρο: Οινοποιείο Ουσύρα

Από Σάμο: ΕΟΣ Σάμου, Οινοποιείο Βακάκης

Από Σαντορίνη: Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Σιγάλα, Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου, Οινοποιείο Βασάλτη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Oeno P, Santo Wines.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!