ΤΟ MONSINGNORI ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Το Cuvee Monsignori 2019, μία premium Σαντορίνη από το Κτήμα Αργυρού αναδείχθηκε καλύτερο κρασί στο Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2024. Καλύτερο ερυθρό κρασί είναι ο Μέγας Οίνος 2020 από το Κτήμα Σκούρα, καλύτερο ροζέ το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2023 ενώ το Monsignori φυσικά κέρδισε και την πρώτη θέση στα λευκά κρασιά του Διαγωνισμού. Είναι ένα κρασί φτιαγμένο από 100% Ασύρτικο. Τα σταφύλια προέρχονται από τον αμπελώνα της Επισκοπής (ο παλαιότερος της Σαντορίνης) που καλλιεργείται από το Κτήμα Αργυρού για πάνω από 2 αιώνες, από πρέμνα που ξεπερνούν τα 200 χρόνια.

Ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος είναι ένα Μοσχάτο Σάμου, το Samos Vin Doux 2023 του ΕΟΣ Σάμου, στην κατηγορία με τα αφρώδη και ημιαφρώδη κρασιά στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Αφρώδης οίνος του οινοποιείου Δουλουφάκη από την Κρήτη ενώ καλύτερη ρετσίνα αναδείχθηκε το Κεχριμπάρι από το Oινοποιείο Κεχρή.

Στις ειδικές κατηγορίες με τις ποικιλίες, αυτό που ξεχωρίζει είναι η Persefoni από το Kolios Winery της Κύπρου, που βγήκε καλύτερο Ξυνιστέρι.
Ο φετινός 24ος διαγωνισμός «Thessaloniki Wine and Spirits Trophy» που πραγματοποιήθηκε στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, διοργανώθηκε από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος», με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα, την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Δοκιμάστηκαν συνολικά 952 δείγματα οίνων και αποσταγμάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο και απ’ αυτά τα 881 ήταν κρασιά ενώ τα 71 ήταν αποστάγματα.

Καλύτερο απόσταγμα αναδείχθηκε το Meteoro Winery Distillery (Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) και καλύτερο ούζο, το Ούζο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.
Στη διάρκεια του διαγωνιστικού τμήματος του 24ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, τα κρασιά και τα αποστάγματα δοκιμάστηκαν από 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine και Master Sommeliers, οινολόγους, οινοχόους και δημοσιογράφους οίνου, οι οποίοι χωρισμένοι σε 6 επιτροπές, δοκίμασαν τα 952 δείγματα. Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Δείτε Επίσης
ΦΙΑΛΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Συνολικά 62 κρασιά πήραν χρυσό μετάλλιο, τα 61 από την Ελλάδα και μόλις ένα από την Κύπρο.191 ελληνικά και 10 κυπριακά κρασιά βραβεύθηκαν με αργυρό μετάλλιο ενώ χάλκινο απονεμήθηκε σε 400 κρασιά, από αυτά τα 373 είναι ελληνικά και 27 από την Κύπρο. Οι συμμετοχές στο Thessaloniki Wine and Spirits Trophy κατανέμονται σε 6 κατηγορίες: Λευκοί, Ροζέ και Ερυθροί ήρεμοι οίνοι, Επιδόρπιοι Οίνοι, Αφρώδεις Οίνοι και Ρετσίνες. Οι καλύτεροι οίνοι ανά κατηγορία, επαναξιολογήθηκαν από όλους τους κριτές και απονεμήθηκαν τα βραβεία.
Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα, επισκεφθείτε τη σελίδα του Διαγωνισμού.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!