ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Από τον Τύρναβο, τη μικρή κωμόπολη της Θεσσαλίας που βρίσκεται κοντά στη Λάρισα, προέρχονται το κρασί και το απόσταγμα που κέρδισαν τις πρώτες θέσεις στο Διεθνή Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης.

To Syrah από το Κτήμα Μίγα, αναδείχθηκε καλύτερο κρασί (και καλύτερο ερυθρό) στον 23ο Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων της Θεσσαλονίκης. Ένα κρασί που φτιάχνεται από επιλεγμένα σταφύλια τα οποία προέρχονται από αμπελώνες χαμηλής στρεμματικής απόδοσης. Ωριμάζει για 18 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και 36 μήνες στη φιάλη.

Καλύτερο λευκό κρασί σύμφωνα με τους κριτές είναι το Enalia Gavalas 2019, από το Οινοποιείο Γαβαλά. Μια premium Σαντορίνη από 100% Ασύρτικο, που ωριμάζει 3 χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Καλύτερο ροζέ κρασί του Διαγωνισμού ανακηρύχθηκε το Άλφα Ροζέ Single Vineyard Σκαντζόχοιρος 2022, από το Κτήμα Άλφα που βρίσκεται στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Ο 23ος «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023. Συμμετείχαν συνολικά 956 κρασιά στη συντριπτική τους πλειονότητα από την Ελλάδα (το 90% των δειγμάτων).

Υπήρχαν επίσης 60 κρασιά από την Κύπρο και 40 από τη Βραζιλία που αξιολογήθηκαν από 25 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, Master Sommelier, οινολόγους, οινοχόους, δημοσιογράφους και επαγγελματίες οίνου. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εκπαιδευόμενοι κριτές, ένας σε κάθε επιτροπή γευσιγνωστών.

Καλύτερος Επιδόρπιος Οίνος είναι ένα Vinsanto από τη Σαντορίνη. Πρόκειται για το Vinsanto 12 ετών παλαίωσης 2008, από τη Santo Wines.

Καλύτερος Αφρώδης ή Ημιαφρώδης Οίνος αναδείχθηκε το Scaperdas Freres Blanc de Noirs που προέρχεται από το Αμύνταιο και το Κτήμα Κυρ Γιάννη και καλύτερη Ρετσίνα, η Ρετσίνα Γκλίναβος 2022, από το Κτήμα Γκλίναβος που βρίσκεται στη Ζίτσα.

Στα αποστάγματα, τα δείγματα ήταν 57. Τα 54 από την Ελλάδα και 3 από την Κύπρο.

Δείτε Επίσης
Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλύτερο Απόσταγμα του Διαγωνισμού αναδείχθηκε το Τσίπουρο τριπλής απόσταξης Angel Tears 2022, του Κατσάρου από τον Τύρναβο Θεσσαλίας.
Μετάλλιο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο) κέρδισαν το 78% των κρασιών που δοκιμάστηκαν και το 35% των αποσταγμάτων.

Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις ανά κατηγορία, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!