Ο Πάρις Σιγάλας και το Οινοποιείο Μωραΐτη βραβεύθηκαν από το περιοδικό Γαστρονόνομος στα καθιερωμένα βραβεία του περιοδικού της Καθημερινής.
Ο εμβληματικός οινοποιός της Σαντορίνης Πάρις Σιγάλας βρέθηκε φέτος ανάμεσα στους, για την πολύτιμη συμβολή του στην εξέλιξη της οινοποιίας στο διάσημο νησί.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο του κατά τη 17η τελετή που φέτος διοργανώθηκε στη Σύρο, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τον σαντορινιό αμπελώνα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του τουρισμού που δεν σέβεται τις παραδόσεις και μίλησε για την ανάγκη της εναρμόνισης της πρωτογενούς παραγωγής των ιδιαίτερων προϊόντων των Κυκλάδων με το τουριστικό προϊόν.
«Τουρισμός υψηλού επιπέδου χωρίς πρωτογενή παραγωγή και άρα χωρίς κοινωνία θα γίνουμε βιτρίνα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Σιγάλας. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, την οποία, όπως είπε βιώνουμε όλοι ήδη, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα νερό στο νησί, μέσα από την καλύτερη διαχείριση των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού.
Βραβείο στο Οινοποιείο Μωραΐτη
Το βραβείο παραγωγής Οίνου απονεμήθηκε από την ομάδα του Γαστρονόμου στο οινοποιείο Μωραΐτη της Πάρου, το παλαιότερο του νησιού και ένα από τα παλαιότερα της χώρας καθώς ιδρύθηκε στη Νάουσα το 1910 από τον προπάππου του σημερινού ιδιοκτήτη.
Αρχική » ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΣΙΓΑΛΑ & ΜΩΡΑΪΤΗ
Σήμερα το οινοποιείο Μωραΐτη παράγει κρασιά απο τις ίδιες ποικιλίες που καλλιεργούσε ο προπάππους και έχουν αναγνωριστεί πλέον ως ΠΟΠ, τα μοναδικά ΠΟΠ κρασιά των Κυκλάδων πλην Σαντορίνης.
Στις γενιές που προηγήθηκαν αλλά και στους αμπελουργούς της Πάρου που «παρά τις δυσκολίες των καιρών συνεχίζουν την ηρωική τους προσπάθεια καλλιεργώντας και φυτεύοντας αμπέλια κόντρα στα καλέσματα του τουρισμού», αφιέρωσε το βραβείο παραλαμβάνοντας το ο εκπρόσωπος της τέταρτης γενιάς, Θοδωρής Μωραΐτης, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων συνοδευόμενος από τις μικρές του κόρες.