ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Στο 3ο “Boutari & Chefs’ Stories” που έγινε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στην Αθήνα, πέντε σπουδαίοι chef εμπνεύστηκαν από τα κρασιά της οινοποιίας Μπουτάρη και δημιούργησαν μοναδικά πιάτα αναζητώντας το ιδανικό pairing.   

Ο συνδυασμός έγινε με γνώμονα το κρασί και το ζητούμενο ήταν κάθε πιάτο να ταιριάξει με κάποια από τις ετικέτες της γκάμας των οινοποιείων Μπουτάρη. Μετά τις αντίστοιχες επιτυχημένες εκδηλώσεις στα οινοποιεία Μπουτάρη στη Σαντορίνη και την Κρήτη, αυτή τη φορά το concept μεταφέρθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο εστιατόριο 48 Urban Garden. 

Ο Γιάννης Αραπακόπουλος  Chef στο 48, ταίριαξε τα πιάτα του με τα κρασιά της ανανεωμένης σειράς Σημείο Στίξης (λευκό, ροζέ και κόκκινο).

Ο Δημήτρης Δημητριάδης – Head Chef στο Artisanal, εμπνεύστηκε από το Λευκό Γράμμα.

Ο Χάρης Νικολούζος – Chef Patron στο Jerár, επέλεξε τον ροζέ Δίανθο. 

Ο Γιάννης Παρίκος – Executive Chef στο koocsecrets Costa Navarino δημιούργησε για το  Scalarea Ερυθρό και ο Σταμάτης Τσίλιας Maitre Rotisseur, Chef Patron στο Mayanγια το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale.

 

Δείτε Επίσης
ΜΙΚΡΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ 2024

Στην εκδήλωση ήταν διαθέσιμη για δοκιμή ολόκληρη η γκάμα των κρασιών Μπουτάρη, από τα οινοποιεία σε: Νάουσα, Γουμένισσα, Αττική, Μαντινεία, Σαντορίνη και Κρήτη και τα κρασιά άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους καλεσμένους.

Σημείο κλειδί στην νέα προσπάθεια της εταιρείας είναι αδιαμφισβήτητα η διατήρηση της παράδοσης με την οποία έχει ταυτιστεί το όνομα Μπουτάρη στο ελληνικό κρασί και παράλληλα η προσαρμογή στις νέες συνθήκες με κρασιά μοντέρνα σε εμφάνιση και στυλ. 

Η επόμενη εκδήλωση στο πλαίσιο του project “Boutari & Chefs’ Stories” θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο εμβληματικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα που επαναλειτούργησε πρόσφατα. Κεντρική ιδέα στην προσπάθεια αποτελεί η υψηλή γαστρονομία από σπουδαίους Έλληνες chef που συναντούν το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας και τα κρασιά Μπουτάρη.

 

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε τα newsletter του grape!