TA AΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Δε χρειάζονται ιστορικές έρευνες για να καταλήξει κανείς πως η Καθαρά Δευτέρα έχει μέσα της μπόλικη ελληνικότητα, λιακάδα, γέλια και λιχουδιές   θάλασσας, γης και ψυχής.

Ως εκ τούτου, αναφορικά με το μενού, τα τηγάνια της ημέρας, οι umami γεύσεις, οι θαλασσινοί μεζέδες αλλά και η μυρωδιά του ιωδίου διψούν για ελληνικά αποστάγματα. Επιλεγμένα καμάρια της ελληνικής αποσταγματοποιίας και ποτοποιίας λαμβάνουν θέση εκκίνησης. 

Απολαύστε άφοβα και υπεύθυνα τσίπουρο, απόσταγμα σταφυλής, ούζο, τσικουδιά ακόμα και τζιν. 

Angel Tears Αποσταγματοποιία Κατσάρου 37,40€

Ένα από τα κορυφαία τσίπουρα της αγοράς που έχει επαναπροσδιορίσει την εικόνα αλλά και τη γεύση του τσίπουρου στο καταναλωτικό κοινό, δίνοντάς του premium διαστάσεις. Η τριπλή απόσταξη καθιστά το αποτέλεσμα κρυστάλλινο, βελούδινο με υπέροχη αίσθηση στον ουρανίσκο, φινετσάτα αρώματα και ντελικάτη επίγευση. 

Ηδωνικό Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη 15,70€

Ο παλιός είναι αλλιώς και διόλου δεν πρέπει να λησμονηθεί η πολυετής συνέπεια ενός προϊόντος που αγαπήθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Μαεστρία και παράδοση χαρίζουν μία παλέτα που δε ραφινάρει τις καλώς νοούμενες γωνίες του παραδοσιακού τσίπουρου. Ήπιο και στιβαρό, συγκρατημένα αρωματικό και απολαυστικό. 

Aπόσταγμα Σταφυλής Ρομπόλα, Lost Lake Distillery 35,60€

Η Ρομπόλα ταξιδεύει στη Βιωτία και εκεί γνωρίζει τον καλύτερό της εαυτό! Ένα κορυφαίο λευκό απόσταγμα του οποίου η προσωπικότητα εκφράζεται με μεγαλοπρέπεια τόσο στη μύτη όσο και στη γουλιά. Εκφραστικό αρωματικά με ευγενική δωρικότητα στην ένταση. Κρυστάλλινο, καθαρό, εμμονικά απολαυστικό και ερωτικό στην υφή του. 

Τσίπουρο Alba di Munde, Κατώγι Αβέρωφ 17,90€

Πες μου πως αγαπάς το Μέτσοβο, χωρίς να μου πεις πως αγαπάς το Μέτσοβο. Το Traminer εντυπωσιάζει με την αρωματική του εκφραστικότητα στη νέα ‘αποσταγματική’ απόπειρα του Κτήματος Κατώγι Αβέρωφ.  Λαμπερό και ξεμυαλιστικό με αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών και βοτάνων. Ιδανικό για τους λάτρεις των αρωματικών τσίπουρων.

Aνάκατο, EVA Distillery 11,90€

Παιχνιδιάρικο, νεανικό και ευχάριστο. Ειλικρινείς συστάσεις από ένα πραγματικά εύκολο και γευστικό απόσταγμα που όμως κρύβει από πίσω μεράκι και μπόλικη έρευνα.  Ένα πολυποικιλιακό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο που προκύπτει από το χαρμάνι ξεχωριστών αποσταγμάτων από μικρές επιλεγμένες σοδειές σταφυλιών. 

Αγιονέρι, Αποσταγματοποιία Τσιλιλή 11,50€

Η μικρή αλλά θαυματουργή παρουσία της δρυός, το καθιστά πολυπλοκότερο και πιο ενδιαφέρον σε σχέση με τα ‘λευκά’ του αδερφάκια ενώ παράλληλα του δίνει το εισιτήριο για την κατηγορία των παλαιωμένων.  Φρουτένιο, συγκρατημένα μπαχαρένιο και πικάντικο, μαλακά και ισορροπημένο. 

Ούζο Πλωμαρίου, Ποτοποιία Πιτσιλαδή 18,50€

Συνώνυμο του παραδοσιακού ούζου, με την ίσως πιο χαρακτηριστική ετικέτα. Το ούζο Πιτσιλαδή, με βρασμό σε άμβυκες με την παραδοσιακή μέθοδο καύσης με ξύλα, ταξιδεύει στο χρόνο νοσταλγικούς ταξιδευτές που αναζητούν στο ποτήρι τους νεύρο και μέταλλο. 

Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη 

Ένα από τα πιο δυνατά brand name, στο Πλωμάρι, τη Λέσβο αλλά και συνολικά στην κατηγορία είναι το Ούζο Βαρβαγιάννη. Η μπλε ετικέτα συμπληρώνει τη γκάμα των 100% εξ αποστάξεως ούζων της ποτοποιίας και παρότι ο αλκοολικός του τίτλος σκαρφαλώνει στο 46% χαρίζει στον ουρανίσκο θαλασσινή αύρα.

Veto Ούζο Μυτιλήνης, Ποτοποιία Σπέντζα 

Η ανάληψη της Ποτοποιίας Σπέντζα από τη νέα γενιά και το fine tuning στην προγονική κατάσταση που ακόμα έχει δρόμο, χαράζει μία εξευγενισμένη πλέον πορεία στο Ούζο Μυτιλήνης. Παραδοσιακά πιο γλυκό, χαμηλότερο αλκοολικά με αρωματικές εναλλαγές γλυκάνισο- εσπεριδοειδή-βότανα. 

35N Τσικουδιά, Cretan Distillery 

Το Μοσχάτο Σπίνας χαρίζει το φίνο απόσταγμά με τη μέθοδο της ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινο κλασματικό άμβυκα. Ένα κρητικό και παγκόσμιο απόσταγμα που βρίσκει σιγά σιγά την εμφιαλωμένη του υπεροχή χαρίζοντας  αρωματική δυναμική, κομψό και απαλό στόμα και επίμονη επίγευση. 

Mataroa Mediterranean Gin, Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη

Tίποτα το συνηθισμένο δεν υπάρχει στην προσθήκη ενός τζιν στα αποστάγματα για την Καθαρά Δευτέρα εκτός του ότι θα πηγαίνει περίφημα με τα εδέσματα της ημέρας. Μεσογειακό και υπόπικρο με ωραία αρωματική παλέτα και μία βοτανικότητα που το καθιστά άκρως γαστρονομικό. Σκέτο ή με τόνικ για πιο hype συναθροίσεις. Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!