PEREGRINE

To να συμπεριλάβει κάποιος ως προορισμό το οινοποιείο Peregrine στο ταξίδι του είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να φτάσει έως εκεί, αφού βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία.

Αρχικά μπορεί να αναρωτηθεί πώς κάποιος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα οινοποιείο στην περιοχή της κοιλάδας Gibson, χωρίς να έρθει κυριολεκτικά αντιμέτωπος με τους ισχυρούς ανέμους της. Την απορία λύνει η δομή του κτιρίου, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα μισοβυθισμένο στο έδαφος τσιμεντένιο καταφύγιο, με μια μεταλλική κατασκευή που προεξέχει και αντιστέκεται στις αντιξοότητες του κλίματος της περιοχής. Το όνομά του εξάλλου δεν είναι τυχαίο, αφού Peregrine (πετρίτης) είναι ένα μεγαλοπρεπές πουλί που καταφέρνει να επιβιώνει σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν εκεί. Βρίσκεται στο Queenstown, όπου το κλίμα για τα κρασιά είναι ιδανικό, αφού είναι ηπειρωτικό με ζεστά και ξηρά καλοκαίρια και δροσερές νύχτες, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και η εξαιρετική ορυκτότητα του εδάφους. Το οινοποιείο, προσαρμοσμένο στις αυξανόμενες απαιτήσεις της Νέας Ζηλανδίας, έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται ετησίως 650 τόνους κρασιού.

O εντυπωσιακός χώρος των δοκιμών με θέα το κελάρι.

Η premium παραγωγή είναι ένα μοναδικό Pinot Noir με τη σφραγίδα του Otago, ενώ η φιλοσοφία των ιδιοκτητών είναι αυτή της ελάχιστης παρέμβασης, με τον ιδιοκτήτη του Greg Hay να λέει χαρακτηριστικά: «Όσα λιγότερα κάνεις, τόσο περισσότερα κερδίζεις». Το κτίριο είναι εντυπωσιακό. Μια ράμπα με κλίση οδηγεί τους επισκέπτες στην είσοδο του χώρου, με τη σιδερένια οροφή να δεσπόζει. Το κουβούκλιο εισόδου είναι κατασκευασμένο από ημιδιαφανές πλαστικό, δίνοντας στο κτίριο μια πιο ανάλαφρη διάσταση σε σχέση με το τραχύ τοπίο. Το κελάρι είναι ένας συνδυασμός από γυαλισμένο μπετόν που χωρίζεται από τέσσερις σειρές με βαρέλια που λούζονται από ένα φως ατμοσφαιρικό, σχεδόν μυσταγωγικό. Στο tasting room η αντίθεση είναι μεγάλη, καθώς κυριαρχεί το γυαλί αλλά και ένα έντονο σμαραγδί χρώμα. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται στη βεράντα του κτιρίου, με θέα από την οροφή που κόβει την ανάσα. Τα προϊόντα του οινοποιείου βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, με το Sauvignon Βlanc του 1999 να έχει διακριθεί με ασημένιο μετάλλιο στο Wine Challenge του Λονδίνου και το Pinot Gris του 2000 να ανακηρύσεται best buy από το Wine Enthusiast. •

 

Author

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!