< Πίσω στο ημερολόγιο

Messinia Terroirs Wine Festival

Σεπ 30 2023
Expired!
All Day

Ένα φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα

29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 στη Navarino Agora

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σας προσκαλεί στο Messinia Terroirs Wine Festival, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Navarino Agora από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.
Το φεστιβάλ αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και των κρασιών τους, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, masterclasses για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί για μικρούς και μεγάλους, προβολή ταινίας σε ανοικτό κινηματογράφο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου
ρεπερτορίου.

Όλα τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα delicatessen της Navarino Agora θα  συμμετέχουν με ειδικές προσφορές, ιδιαίτερα μενού και τοπικά εδέσματα, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τα κρασιά των παραγωγών, ολοκληρώνοντας τη γευστική, γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του Messinia Terroirs Wine Festival. Δείτε συνημμένα το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα είναι περιορισμένος.

Σας περιμένουμε μαζί με τους Οινοπαραγωγούς της Μεσσηνίας για να δοκιμάσουμε τα κρασιά του τόπου μας και να ανακαλύψουμε τα διαφορετικά terroirs της Μεσσηνίας! Η γευσιγνωσία οίνων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία γευσιγνωσίας στη Navarino Agora την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 7:00μμ μέχρι τις 10:30μμ.
Συμμετοχή για άτομα άνω των 18 ετών.

Προϋπόθεση: για να μπορέσετε να δοκιμάσετε τα κρασιά των παραγωγών προτείνεται η αγορά του αναμνηστικού ποτηριού γευσιγνωσίας του Φεστιβάλ, αξίας των 5€, από το κατάστημα Cellier που βρίσκεται στη Navarino Agora.

Προσφορά: Εφόσον το επιθυμείτε, με την επιστροφή του ποτηριού σας, θα έχετε έκπτωση 5€ σε αγορά οίνου από τη συλλογή των παραγωγών της Μεσσηνίας από το κατάστημα Cellier στη Navarino Agora. Διάρκεια προσφοράς: 29/9-1/10.

Βασικός συντελεστής και χορηγός όλης της δράσης προβολής των οινοποιών και γευσιγνωσίας των κρασιών τους, που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν  Κωνσταντακόπουλου είναι το κατάστημα Cellier στη Navarino Agora. Στο κατάστημα προβάλλονται σε ειδικές θέσεις, κρασιά  παραγωγών της Μεσσηνίας ενώ τα Cellier έχουν δημιουργήσει το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας το οποίο θα διαθέτουν στο κοινό για τη διαδικασία γευσιγνωσίας από τα stand των παραγωγών. Επιπλέον η κάβα Cellier παρέχει όλο τον εξοπλισμό για την άρτια οργάνωση, την διαδικασία της γευσιγνωσίας και το σωστό σερβίρισμα των οίνων.

Τα δύο Masterclasses

«O Οίνος στη Μεσσηνία, Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον & Τυφλή Γευσιγνωσία του Εμβληματικού Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία»

Πότε: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 18:00-20:00

Πού: Santorre Restaurant, Navarino Agora

Εισηγητής: Δρ Στέφανος Κουνδουράς, Καθηγητής Αμπελουργίας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, ΑΠΘ

Γευσιγνωσία: Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET

Ο Δρ Στέφανος Κουνδουράς θα μιλήσει για την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου στη Μεσσηνία, από το παρελθόν μέχρι και σήμερα που η αμπελουργία και η οινοπαραγωγή συνεχίζουν να έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή της Μεσσηνίας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της οικονομίας, και του πολιτισμού της.

Ο Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET θα παρουσιάσει το εμβληματικό Cabernet Sauvignon από την Τριφυλία μέσα από μία Τυφλή Γευστική Δοκιμή.

«Οι Κρυμμένοι Θησαυροί της Μεσσηνίας»

Πότε: Κυριακή 1η Οκτωβρίου, 17:00-19:00

Πού: Santorre Restaurant, Navarino Agora

Εισηγητής: Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET

Παρουσία Μανώλη Κεντικελένη, Head Sommelier Costa Navarino

Ένα MasterClass ξεχωριστό. Μία πρόκληση και πρόσκληση για όλους και κυρίως για τους επαγγελματίες HO.RE.CA.

Ο Νικόλας Γιαννόπουλος μέσα από μία τυφλή γευστική δοκιμή 3 διεθνών ποικιλιών, θα σας «προκαλέσει» να ανακαλύψετε ποιες από αυτές έχουν μεγαλώσει στη γη της Μεσσηνίας και έχουν δημιουργήσει κρασιά που ξεχωρίζουν, ανάμεσα σε δημοφιλείς ετικέτες του διεθνούς οινικού πεδίου.

 

WORKSHOP

Ζωγραφίζοντας με το Κρασί, με την Malynovska Alina

Πότε: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 18:00-20:00 & 19:30 – 20:30

Που: Πλατεία Γευσιγνωσίας Navarino Agora

Μία εναλλακτική χρήση του οίνου ήρθε να μας δείξει η εικαστικός Malynovska Alina. Μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με πινέλα και κόκκινο κρασί και να δημιουργούν «έργα τέχνης»!
Για ενήλικες και παιδιά με την επίβλεψη του γονέα. Παρακαλούμε να δηλώσετε τα ονόματα των παιδιών ξεχωριστά για να υπολογιστούν σωστά οι θέσεις.

Ώρα για Σινεμά!

Bottle Shock του Randall Miller

Πότε: 30 Σεπτεμβρίου, 21:30 – 23:00

Πού: Danaos Open Air Cinema, Navarino Agora

Ο Ράνταλ Μίλερ, που σκηνοθετεί και συνυπογράφει το σενάριο, μας «μεθά» με τα γραφικά τοπία της Καλιφόρνια και την ιστορία του Jim Barret (Bill Pullman) και του γιου του Bo (Chris Pine), που ίδρυσαν το οινοποιείο Chateau Montelena, στις αρχές του΄70. Άραγε, πως κατάφεραν να φέρουν τα κρασιά της Καλιφόρνια στο ίδιο ποιοτικό επίπεδο με τα γαλλικά? Μη χάσετε την αναπαράσταση της «τυφλής
γευστικής δοκιμής» που έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο του κρασιού. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία αγάπης, θριάμβου και ζύμωσης.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για τη δήλωση συμμετοχής ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους. Ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα είναι περιορισμένος.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNjcyw2tkS4Fz8wG9Pr4FeI32GB1y3UaoZI2aHq_VUpW4qg/viewform 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

MESSINIA TERROIRS WINE FESTIVAL _ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ_r

Δυνατότητα Μεταφοράς στο Φεστιβάλ:

Το ΙΚΒΚΚ δίνει τη δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να μεταβούν στο Φεστιβάλ με  λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα και την Τρίπολη, το απόγευμα της Παρασκευής 29/9 και του Σαββάτου 30/9, ενώ θα επιστρέψουν στην αφετηρία μετά το πέρας των ημερήσιων εκδηλώσεων.
Πληροφορίες:
Τ/ 27230 28353
E/ info@cvf.gr
W/ www.cvf.gr