ΧΑΣΙΚΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μέσα στο κέντρο του Ρεθύμνου στους πολύβουους πεζόδρομους που γεμίζουν από τους επισκέπτες της πόλης, θα βρεις πολλές επιλογές για φαγητό. Ένα μικρό μαγαζί με βάζα γεμάτα πίκλες στη βιτρίνα, ξεχωρίζει από τα πιο τουριστικά σημεία. Στα Χάσικα, ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο, θα βρεις φαγητό που σε χορταίνει, στην ψυχή, στο πνεύμα και στο σώμα. Μικρά πιάτα με υλικά και συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα, μα πιο πολύ από την Κρήτη. Την γενέτειρα του Μιχάλη Χάσικου που έφτιαξε ένα εστιατόριο, εκεί που ήταν ένα από πιο γνωστά μαγαζιά ολόκληρης της Κρήτης, το παλιό ρακάδικο του Χαραλαμπά. Και τα Χάσικα μπορούμε να πούμε ότι είναι η μετεξέλιξη εκείνων των μαγαζιών, των παλιών αυθεντικών ρακάδικων της πόλης με τα νόστιμα μικρά πιάτα. Βαριά η κληρονομιά που κουβαλάει ο Χάσικος από καταστάσεις όπως στον Χαραλαμπά, ή στον Γρηγόρη και τα 2 Ρου.

Το φρέσκο ζυμωτό ψωμί θα βουτήξει στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της οινοποιού Ηλιάνας Μαλιχίν. Βλήτα με απάκι και κεράσια. Η τραγανή τηγανιτή σουπιά με την ταραμοσαλάτα της έχουν ιστορία που έρχεται από τη μικρασία, έναν αιώνα πίσω. Η χανιώτικη κρεατότουρτα χωράει σε μικρά καλτσούνια.. Οι πέρλες μαύρου σκόρδου του φίλου του, του Χέλμη από το Βόλο μπαίνει σε σαγανάκι με γαρίδες. Το παραδοσιακό γαμοπίλαφο, παίρνει μιά νότα μικρασιάτικη όταν το ρύζι αντικαθίσταται με πλιγούρι. Η τσιριγώτικη μελιτζάνα με τον ξινόχοντρο πήγε στην Κρήτη και έγινε ντόπια. Κουνέλι με λεμονόφυλλα και Μαρουβά από Λιάτικο κρασί. Ο Χάσικος θα παίξει και με τις τεχνικές που κάνει ο Χέλμης στο ΜεΖεν. Χειροποίητο παστράμι τόνου με μαυρομάτικα για να μην τελειώνεις το κρασί ή την τσικουδιά. Τα κρασιά απ΄την Κρήτη έχουν την πρώτη θέση στη λίστα, αλλά μαζί τους ακολουθούν και προτάσεις απ’ όλη την Ελλάδα. Κυρίως ψαγμένες επιλογές και λιγότερο τα κλασσικά και γνωστά.

Author

  • Νίκος Ιωαννίδης

    Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σπουδών στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1995 ασχολήθηκε με την επικαιρότητα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες. Το κρασί υπήρχε πάντα στη ζωή του και κάποια στιγμή συνδυάστηκε με τη δουλειά, ενώ σήμερα αποτελεί την κύρια απασχόληση. Ταξιδεύει και καταγράφει τις οινικές περιοχές και κυρίως τις ιστορίες των ανθρώπων.

    View all posts

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!