Η ΦΑΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Στην πλατεία στα Φράτσια, ένα μικρό ήσυχο χωριό στη μέση του χάρτη των Κυθήρων με τα παλιά πέτρινα κτίσματα του 14ου αιώνα, θα συναντήσετε τη Φαμίλια. Εστιατόριο που κάνει τη διαφορά στο νησί με την προσέγγιση του. Δημιουργική κουζίνα από μία ομάδα ανθρώπων που έστησαν ένα σύγχρονο γαστρονομικό project. Με γνώμονα την εποχικότητα και τη στήριξη των ντόπιων παραγωγών που προμηθεύουν με τοπικές πρώτες ύλες, ο Γιάννης Βουλγαράκης έστησε ένα μενού που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Με σαφείς επιρροές από τους προγόνους του παντρεύει τα Κύθηρα με τη γενέτειρά του την Κρήτη. Μεγαλωμένος από γιαγιάδες και παππούδες που ήταν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και βρέθηκαν στο Ρέθυμνο και τη Μυτιλήνη. Έχει προσλαμβάνουσες από τις προηγούμενες γενιές και φροντίζει να κρατάει ζωντανές τις μνήμες, τις εμπειρίες και τις γεύσεις. Η πνευματική επιρροή μπλέκεται στα υλικά και τις συνταγές.

Μαγειρεύει ταραμοσαλάτα με φάβα και τζατζίκι με κολοκυθάκια αντί για αγγούρι. Αρνί με μπριάμ και μυτιληνιούς ντολμάδες με φλούδες από κρεμμύδι. Τα ταξίδια και η γνώση προστέθηκαν στην ιστορία και η Φαμίλια στήθηκε στα Κύθηρα πριν από 9 χρόνια.


“Η φιλοσοφία μας είναι να κάνουμε τη σάλα, προέκταση της κουζίνας ώστε να δημιουργείται μία άμεση επαφή. Πάντα σε μας υπήρχε κάποιος που καθόταν στην κεφαλή του τραπεζιού για να μπορεί να σηκώνεται. Έτσι κάνουμε κι εδώ. Η ηρεμία που επικρατεί, κάνει τους επισκέπτες να νιώσουν οικεία από τη στιγμή που θα κάτσουν. Με την πρώτη μπουκιά ο ταξιδευτής που θα βρεθεί εδώ, χαλαρώνει όσο τσιτωμένος κι αν είναι. Όταν αρχίζει να τρώει, ησυχάζει, πάρα πολύ σημαντικό”.

 

 

Δείτε Επίσης
ZOLDERING

 

Κυρίως λάδι, παξιμάδι και αλάτι βγάζουν τα Κύθηρα. Τελευταία και κρασί και τοπικές ετικέτες φιγουράρουν στην λίστα που επιμελείται η Ανδρέα. Συνυπάρχουν μαζί με επιλεγμένες ετικέτες απ’ όλη την Ελλάδα κυρίως από radical παραγωγούς που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Από την άλλη, ο ξένος αμπελώνας έχει σημαντική παρουσία και εκπροσωπείται τόσο από μεγάλα και αναγνωρισμένα κτήματα όσο και από ψαγμένες επιλογές που δεν θα βρείτε αλλού.
“Η λίστα μας αλλάζει συχνά κυρίως γιατί θέλουμε να επικοινωνούμε τα κρασιά που δοκιμάζουμε και μας αρέσουν, με τους επισκέπτες μας. Μέσα στο καλοκαίρι θα φτάσουμε και στις 120 επιλογές στη λίστα και ο κόσμος που έρχεται είναι πολύ ανοιχτός να μας ακολουθήσει στο οινικό ταξίδι και να δοκιμάσει καινούργια πράγματα”.
Η Φαμίλια είναι ανοιχτή όλο το χρόνο, Τρίτη με Σάββατο, από τις 7 το απόγευμα τους καλοκαιρινούς μήνες και καλό θα είναι να κάνετε κράτηση αν θέλετε να την επισκεφθείτε.

Hλεκτρονική έκδοση του free press περιοδικού.
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση ή η αποσπασματική μεταφορά κειμένων χωρίς τη γραπτή συναίνεση των κατόχων των δικαιωμάτων.

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ | ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ | ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Πλ. Βασιλεως Γεωργιου 6, ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ 15452, Ελλάδα
Τ 215 555 4430 | info@grapemag.gr
© 2020 Grape Magazine. All Rights Reserved.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με την εγγραφή σας στη λίστα των παραληπτών θα λαμβάνετε το newsletter του grape!