Ξεκίνησε να γίνει φωτογράφος, αλλά μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο…
Η Ίος έχει φανατικό κοινό, ανθρώπους που πηγαίνουν κάθε χρόνο και περνούν τις διακοπές τους στα ίδια μέρη. Στα σοκάκια της χώρας με δυσκολία μπορείς να κινηθείς αυτή την εποχή, ειδικά μετά τη δύση του ήλιου. Μεζεδοπωλεία, μπαράκια, εστιατόρια, τουριστικά μαγαζιά είναι γεμάτα με κόσμο, κυρίως ξένους επισκέπτες του νησιού. Σε ένα από τα μικρά στενά δρομάκια , πάνω σε μία μικρή στροφή βρίσκεται μία από της σταθερές. Είναι το Κατώγι ένα εστιατόριο που γράφει τη δική του ιστορία στη γαστρονομία του νησιού.
Στην είσοδο θα σας υποδεχθεί η Θεοδώρα Τζιαμαλή συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου και επικεφαλής της αεικίνητης ομάδας του service ενώ ο Γιώργος Κατσέας “τρέχει” την κουζίνα από τότε που άνοιξαν, το μακρινό 2007. Όλα αυτά τα χρόνια το μαγαζί έχει μεγαλώσει σε έκταση και σε ανάστημα. Ακούγεται όλο και πιο πολύ, μπαίνει στους οδηγούς των Κυκλάδων, το νιώθεις ότι κάτι καλό συμβαίνει εδώ. Σερβίρουν πιάτα που έχουν τη λογική της μοιρασιάς και πολλά φτάνουν σε μορφή tapas. Μύδια με chorizo και φέτα. Χωνάκια με αργο-μαγειρεμένο μοσχάρι, τυρί και ντομάτα. Συμβατικές συνταγές παίρνουν ευφάνταστη μορφή χάρη στο έξυπνο στήσιμο, όπως το χταπόδι με τη φάβα, την κάπαρη και τα κρεμμύδια.
Τοπικά προϊόντα όπως η κάπαρη, το παξιμάδι, τα τοπικά ζυμαρικά, τα τυριά του νησιού και το μέλι, έχουν θέση στις συνταγές όπως και τα τοπικά κρασιά στη σχετική λίστα. Δεν είναι καμία μεγάλη γαστρονομική δύναμη η Ίος. Γίνονται όμως προσπάθειες και στα τυροκομεία και στα και μικρά οινοποιεία και σε άλλες μονάδες. Κυρίως από νέους ανθρώπους που βλέπουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κόσμο που ψάχνει την ποιότητα, μια διαφορετική προσέγγιση στις διακοπές του, ειδικά στο φαγητό και το ποτό και δεν αρκούνται στην εύκολη λύση των γρήγορων και πρόχειρων γευμάτων.